L'Empordà està de moda, cinematogràficament. Si el novembre està anunciat el rodatge, al castell de Sant Ferran de Figueres, d'una superproducció nord-americana, el mes de setembre, de forma molt més modesta, s'iniciarà el rodatge del primer llargmetratge del castelloní Sergi Güibas. 'Lone Wolves' és un drama carcerari sobre la corrupció que tindrà com a escenaris la presó vella de Figueres i diferents localitzacions d'Empuriabrava i Castelló d'Empúries. La productora, Anna Maria Arnau, ara fa una crida perquè encara necessiten extres masculins, d'estil motard i amb tatuatges, que vulguin col·laborar "i ens ajudin a tirar endavant el projecte" desinteressadament. Es poden posar en contacte a través del correu electrònic lonewolvesfilm@gmail.com.

Per fer aquesta òpera prima del director i guionista Sergi Güibas, qui ja acumula molts èxits amb els seus curts Descenso al infierno i Fruta podrida, s'ha aconseguit la complicitat d'actors ja reconeguts com Josep M. Blanco, Octavi Pujades, Joel Minguet, Pau Barredo, Paco Moreno, Pere Núñez i Fred Adenis, entre altres. Tots ells col·laboren de forma altruista, ja que el pressupost d'aquest llargmetratge no superarà els 12.000 euros que serviran per llogar el material del rodatge. Els diners arriben a partir de petites aportacions d'empreses i a través del mecenatge que, com explica Arnau, "valorem moltíssim".

Facilitats i portes obertes

La productora reconeix que l'Ajuntament de Figueres els ho ha posat molt fàcil per aconseguir entrar a l'antiga presó de Figueres, que es troba totalment buida, i que esdevindrà un dels escenaris principals. De fet, l'escenografia -lliteres i altres elements- la portaran de la base del Pení. Aquest projecte és molt important per a Güibas. "Si no fas un llarg, no tens entrada en el món del cinema", reconeix Arnau que, per cert, és la seva mare. "Els curts són bons, però tenen poc públic", afegeix.

A principis d'aquest mes es començaran a fer les primeres proves de càmera i el setembre es rodarà. Seran pocs dies -del 5 al 10 i del 12 al 17 de setembre- i els extres no hauran d'anar-hi sempre. "Ens adaptem a les seves disponibilitats", explica Arnau. L'equip tècnic del film l'integrarà una dotzena de persones.