Segueix-nos a les xarxes socials:

La Jonquera

La Jonquera divulga el patrimoni protoindustrial amb una nova ruta

Es fa aquest dissabte de la mà de dos guies experts pel bosc de l’entorn del castell de Requesens

La Jonquera divulga el patrimoni protoindustrial amb una nova rutaAjuntament de la Jonquera

Els boscos de la Jonquera amaguen molts vestigis de l’etapa protoindustrial, és a dir, d’aquells temps en què l’activitat manufacturera es realitzava de forma artesana. Per divulgar-lo, l’Ajuntament aposta per proposar aquest dissabte, a partir de dos quarts d’onze del matí, una nova ruta pels voltants del castell de Requesens i dins el Paratge Natural de l’Albera. Tot i que el camí ja està senyalitzat, es disposa de material editat i es pot fer en solitari, la novetat de la proposta és que els participants comptaran amb l’acompanyament d’una guia experta en època medieval vinculada al castell, Iraida Sais, i de Josep Espigulé, quiva ser director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Aquesta ruta, que s’allarga 5,6 quilòmetres i dura tres hores, «combina esport i història del patrimoni», comenta la tècnica de Turisme, Montse Murlà. En aquest sentit, els participants podran aproximar-se i entendre millor «com era la vida i l’economia de les muntanyes fa tres-cents anys». Durant la ruta podran observar molts vestigis d’aquella etapa: una serradora, les pipes, un forn de calç, la carbonera, la resclosa, el pou de glaç, la teuleria –a la imatge– o el pentinador, entre altres elements repartits pel bosc. El punt de trobada és l’aparcament Corral Nou, al mateix castell, i el preu és de 6 euros els adults, i 4 euros els infants de 7 a14 anys i jubilats.

D’altra banda, l’endemà diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia, els responsables del Museu Memorial de l’Exili proposen una visita guiada pel centre i una ruta de nivell fàcil pels búnquers de la Jonquera, a un quilòmetre del museu. És gratuït.

Prem per veure més contingut per a tu