Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilafant

La colla gegantera Els Rajolers de Vilafant celebra els seus 25 anys de vida

Per commemorar-ho, l’entitat ha programat diverses activitats per aquest cap de setmana

La colla gegantera Els Rajolers de Vilafant celebra els seus 25 anys de vidaAjuntament de Vilafant

Enguany la colla gegantera Els Rajolers de Vilafant està d’enhorabona, celebra els seus primers vint-i-cinc anys de vida, i aquesta és una efemèride que ha decidit festejar amb fal·lera, i recuperant els actes que s’havien de fer ara fa dos anys, el 2020, quan els seus gegants –en Cebrià i la Carme– complien un quart de segle. «No es va poder fer per la pandèmia, i ara ho recuperem quan l’entitat celebra el vint-i-cinquè aniversari», explica la cap de colla, Carina Gispert.

Un cap de setmana geganter

Per celebrar aquests primer vint-i-cinc anys de vida, Els Rajolers han ideat unes jornades geganteres amb activitats diverses. «Hem volgut organitzar un cap de setmana dedicat als gegants per tal de donar a conèixer el món geganter, i homenatjar tota la gent que ha passat per la colla», diu Gispert.

El tret de sortida de la festa serà el dissabte 21 de maig, a l’Espai Cau, a dos quarts d’onze del matí, amb una gimcana per a petits i grans que recorrerà diversos espais vinculats amb els gegants, com la Bòbila. Més tard, a la una del migdia, tindrà lloc l’acte de celebració de l’aniversari, es presentarà un nou capgròs, es farà un vermut i s’inaugurarà una exposició fotogràfica. I l’endemà, el diumenge 22, el sarau continuarà amb la trobada gegantera, on participaran una desena de colles d’arreu de Catalunya. La plantada serà a dos quarts d’onze a la plaça dels Rajolers, i a les dotze del migdia començarà la cercavila pels carrers del municipi que acabarà amb la ballada final a la plaça de l’Església.

Prem per veure més contingut per a tu