Segueix-nos a les xarxes socials:

Lucía C. Pérez-Moreno parla a Figueres sobre les pràctiques feministes en l’arquitectura

La xerrada porta per títol “Pràctiques feministes a l’arquitectura espanyola recent. Igualitarismes i diferència sexual”

Lucía C. Pérez-Moreno parla a Figueres sobre les pràctiques feministes en l’arquitecturaCol·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

En el marc del Dia de la Dona 2022, la Delegació de l’Alt Empordà del COAC ha programat per aquest divendres 11 de març, a les 19 hores, la conferència “Pràctiques feministes a l’arquitectura espanyola recent. Igualitarismes i diferència sexual”, a càrrec de l’arquitecta Lucia C. Pérez-Moreno, la qual explicarà alguns dels seus estudis en arquitectura i pensament feminista. L'acte tindrà lloc al canal de Youtube de la Demarcació de Girona del COAC.

A través de tres apartats lligats a un enteniment de les dones com a subjecte històric, a la perspectiva de gènere i a la qüestió de la feminitat, aquesta xerrada analitzarà diferents pràctiques feministes des de posicions igualitàries i de la diferència sexual que tenen una presència excel·lent en l’arquitectura espanyola recent. L'objectiu és organitzar-les en aquestes tres maneres diferents sense excloure unes de les altres per comprendre els estudis de gènere i l'arquitectura des del pensament feminista.

L’arquitectura com a disciplina tècnica i humanista

Lucia C. Pérez-Morena tracta l’arquitectura com a disciplina tècnica i humanística que fa dècades que fa eco de la teoria feminista a través d’investigacions acadèmiques, pràctiques docents i professionals que prenen als estudis de gènere i als diferents tipus de feminismes com a punts de partida per fonamentar teòricament una visió transcendental i idealista de la societat que abstrau les diferències entre les persones. Aquestes pràctiques feministes tenen la finalitat de proposar noves maneres d’apropar-se a la professió i de connectar-la, des de posicionaments materialistes, a la realitat vital de les societats en les quals vivim.

Prem per veure més contingut per a tu