Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cate de Figueres acull una taula rodona sobre solidaritat en l'era global

És la quarta jornada del cicle sobre Moviments socials i reptes de futur, un projecte coordinat per l'exconsellera de la Generalitat Dolors Bassa

La Cate de Figueres acull una taula rodona sobre solidaritat en l'era globalMaria Vivas

La Fundació Josep Irla ha organitzat, per a aquest dissabte, 11 de desembre, a les 10 del matí, a La Cate de Figueres, l’acte «Cooperació i solidaritat a l’era global», la quarta jornada del cicle sobre Moviments socials i reptes de futur, un projecte coordinat per l'exconsellera de la Generalitat Dolors Bassa. La taula compta amb la participació de Marco Aparicio, president de l’Observatori DESC i professor de Dret Constitucional de la UdG; Silvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís social de la UdG; M. Rosa Terradellas, pedagoga i professora de la FEP/ UdG, membre del grup de recerca de GRECA i directora de la Càtedra de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la UdG, i Alicia Baltasar, infermera i professora d’Infermeria Comunitària a la Facultat d’Infermeria de la UdG, llicenciada en Antropologia i doctora en Salut i Qualitat de Vida, a més de cooperant en projectes de Salut a Camerun. 

En l'acte, també s'ha previst l'assistència de representants d’entitats cooperants del territori, com a fila zero, per enriquir el debat exposant les diferents visions front a com examinar les propostes del model de desenvolupament occidental, el nou pacte social que fomenti el reconeixement de la solidaritat i la interdependència perquè la política de cooperació continuï sent de qualitat i realment transformador.  

Des de la Fundació Josep Irla han organitzat aquest conjunt de jornades amb la participació dels moviments socials i agents de canvi que formen part dels canvis renovadors en valors i justícia de la societat. «Temàtiques com el feminisme, el dret del treball, el dret de l’habitatge, la solidaritat i la cooperació o el canvi climàtic... són desafiaments que necessiten espais de reflexió i debat per a la rellevància de l’impacte que tenen en nosaltres mateixes i en el nostre entorn. És per això que aquestes jornades van dirigides especialment a persones de comarques gironines i compten amb ponències a càrrec de professorat expert de la Universitat de Girona i de diferents associacions gironines», han explicat els organitzadors.

Prem per veure més contingut per a tu