La Fundació Josep Irla ha organitzat, per a aquest dissabte, 11 de desembre, a les 10 del matí, a La Cate de Figueres, l’acte «Cooperació i solidaritat a l’era global», la quarta jornada del cicle sobre Moviments socials i reptes de futur, un projecte coordinat per l'exconsellera de la Generalitat Dolors Bassa. La taula compta amb la participació de Marco Aparicio, president de l’Observatori DESC i professor de Dret Constitucional de la UdG; Silvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís social de la UdG; M. Rosa Terradellas, pedagoga i professora de la FEP/ UdG, membre del grup de recerca de GRECA i directora de la Càtedra de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la UdG, i Alicia Baltasar, infermera i professora d’Infermeria Comunitària a la Facultat d’Infermeria de la UdG, llicenciada en Antropologia i doctora en Salut i Qualitat de Vida, a més de cooperant en projectes de Salut a Camerun. 

En l'acte, també s'ha previst l'assistència de representants d’entitats cooperants del territori, com a fila zero, per enriquir el debat exposant les diferents visions front a com examinar les propostes del model de desenvolupament occidental, el nou pacte social que fomenti el reconeixement de la solidaritat i la interdependència perquè la política de cooperació continuï sent de qualitat i realment transformador.  

Des de la Fundació Josep Irla han organitzat aquest conjunt de jornades amb la participació dels moviments socials i agents de canvi que formen part dels canvis renovadors en valors i justícia de la societat. «Temàtiques com el feminisme, el dret del treball, el dret de l’habitatge, la solidaritat i la cooperació o el canvi climàtic... són desafiaments que necessiten espais de reflexió i debat per a la rellevància de l’impacte que tenen en nosaltres mateixes i en el nostre entorn. És per això que aquestes jornades van dirigides especialment a persones de comarques gironines i compten amb ponències a càrrec de professorat expert de la Universitat de Girona i de diferents associacions gironines», han explicat els organitzadors.