Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El Trio Orlina es deixa seduir per la força de Bach en un concert a Figueres

La formació, creada l’estiu del 2020 amb tres músics empordanesos, interpreta les «Variacions Goldberg» divendres als Caputxins de Figueres

El Trio Orlina es deixa seduir per la força de Bach en un concert a FigueresJJMM

LesVariacions Goldberg de J. S. Bach és una de les peces més apreciades pels amants de la música clàssica però, a la vegada, un gran desafiament. Aquest és el que s’han imposat els músics del Trio Orlina en el concert que ofereixen aquest divendres a les 8 del vespre als Caputxins de Figueres.

«No és una obra fàcil, és contundent pel públic i també suposa un esforç important per nosaltres», reconeix la violinista Fina Bonet qui integra el Trio Orlina amb Anna Carné, al violoncel, i Antoni Mallol, a la viola. La formació es va crear l’estiu de l’any passat al coincidir que els tres músics havien anat a viure a Peralada, on també, ara, assagen. De fet, han pres el nom de l’afluent que passa pel poble, consolidant aquest vincle territorial.

La violinista explica que tenen previst interpretar totes les variacions de l’obra, és a dir, trenta. Confessa que porten temps treballant-hi i, fins i tot, van anar, com espectadors, a escoltar al pianista Kit Armstrong a la Schubertíada, aquest estiu, qui també va interpretar-les. «Vam gaudir molt i també ens va ajudar sentir-la des de l’instrument d’origen, tot i que és diferent interpretar-la un sol músic o un trio», comenta qui afegeix que els fa molta il·lusió «donar continuïtat a la història musical de Peralada, recuperar-la i mantenir-la». En aquest sentit, han començat a interessar-se en la figura de Joaquim Serra i estudien la possibilitat d’adaptar alguna composició seva.

Prem per veure més contingut per a tu