Les Variacions Goldberg de J. S. Bach és una de les peces més apreciades pels amants de la música clàssica però, a la vegada, un gran desafiament. Aquest és el que s’han imposat els músics del Trio Orlina en el concert que ofereixen aquest divendres a les 8 del vespre als Caputxins de Figueres.

«No és una obra fàcil, és contundent pel públic i també suposa un esforç important per nosaltres», reconeix la violinista Fina Bonet qui integra el Trio Orlina amb Anna Carné, al violoncel, i Antoni Mallol, a la viola. La formació es va crear l’estiu de l’any passat al coincidir que els tres músics havien anat a viure a Peralada, on també, ara, assagen. De fet, han pres el nom de l’afluent que passa pel poble, consolidant aquest vincle territorial.

La violinista explica que tenen previst interpretar totes les variacions de l’obra, és a dir, trenta. Confessa que porten temps treballant-hi i, fins i tot, van anar, com espectadors, a escoltar al pianista Kit Armstrong a la Schubertíada, aquest estiu, qui també va interpretar-les. «Vam gaudir molt i també ens va ajudar sentir-la des de l’instrument d’origen, tot i que és diferent interpretar-la un sol músic o un trio», comenta qui afegeix que els fa molta il·lusió «donar continuïtat a la història musical de Peralada, recuperar-la i mantenir-la». En aquest sentit, han començat a interessar-se en la figura de Joaquim Serra i estudien la possibilitat d’adaptar alguna composició seva.