Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilafant

Noves llegendes entorn del Manol prenen vida amb el Festivaldòria de Vilafant

La representació de l’obra «Símbia» centra l’estrena d’aquest festival d’arts escèniques al poble, dissabte, dins els actes de la festa major

Noves llegendes entorn del Manol prenen vida amb el Festivaldòria de VilafantEduard Martí

El Manol, Palol Sabaldòria, llegendes i teatre. La fusió dels quatre elements són l’eix de la primera edició de Festivaldòria, un festival d’arts escèniques a Vilafant. Èric Jiménez i Moisés Codines són els impulsors d’aquesta iniciativa que es fa dissabte emmarcada dins els actes de la festa major i que té voluntat de consolidar-se i créixer.

Jiménez i Codines van iniciar trajectòria junts en el grup teatral A Mossegades i darrerament també col·laboren fent visites teatralitzades a la comarca. Durant el confinament va germinar la idea de fer alguna cosa junts a Vilafant, concretament, «un recorregut teatral pel riu Manol». Per fer-ho possible, el primer pas ha estat impartir un taller de teatre per a joves, aquest juliol i agost, al poble on han participat sis joves i una persona adulta. «No ho hem plantejat com unes classes estrictes», explica Jiménez. El material amb el qual han treballat són unes llegendes actuals que conservaven els Amics del Manol i Palol Sabaldòria. Una amb les que s’han basat, sobretot, és obra d’Esther Palomeras, que es va donar a conèixer temps enrere amb la seva primera novel·la, Mont. «L’hem adaptat perquè no estava en format teatral i hem afegit algun personatge», comenta Jiménez. L’obra resultat és Símbia que narra la desaparició d’un nen al bosc, a prop del Manol, on viuen éssers mitològics. El públic pren part activa i des de Palol s’endinsa en el bosc «passant a formar part de l’aventura» dividida en cinc escenes. Es fan tres passis –18.00, 18.20 i 18.40 hores– amb una darrera escena que visionen els tres grups, de nou a Palol. Cal reservar plaça a cialabacanal@gmail.com.

Al voltant de Festivaldòria també s’ha impulsat un concurs d’escriptura de noves llegendes amb el riu, Vilafant i Palol com a eixos. El guanyador o guanyadora es coneixerà dissabte i l’obra es dramatitzarà l’any vinent. El festival es tancarà amb un concert de Marina Prat, a un quart de nou del vespre.

Prem per veure més contingut per a tu