Segueix-nos a les xarxes socials:

Cabanes

El miracle de Sant Isidre Llaurador torna per la festa major de Cabanes

La sembra de pinyons, una representació teatral única, es fa diumenge i movilitza infants de totes les edats

El miracle de Sant Isidre Llaurador torna per la festa major de CabanesFRANCESC AGUILERA

El miracle de Sant Isidre Llaurador és una representació teatral que només s´ha conservat a Cabanes, malgrat que antigament es feia a altres pobles. Recuperada el 1960 i convertida en el centre de la festa major, és una tradició que es pot mantenir gràcies a la participació d´infants i joves del poble. La promouen l´associació cultural Els Potamolls i, aquest diumenge a la 1 del migdia a la plaça de l'Ajuntament, torna a fer-se amb la participació d´infants i joves de diferents edats.

La sembra és un espectacle que atrau sempre molt de públic, sobretot familiar, ja que s´utilitzen bous de veritat. Se sustenta en el personatge de l´Isidre, un propietari molt religiós que, en escoltar les campanes, deixa la sembra del camp a mig fer per anar a missa. Aleshores, uns àngels llauradors apareixen i conclouen la feina. El muntatge, que segueix el text de Josep Rebarter, es conclou amb la recollida dels pinyons sembrats pels àngels.

Malgrat que aquest és l´eix de la festa, no és l´únic acte del programa. Dissabte s´instal·la un espai de jocs per als nens a l´estacionament del cementiri i, a la tarda, hi ha sardanes amb la Cervianenca i uns tastets on els protagonistes són els plats elaborats per la gent del poble. A la nit, per primer cop, es fa ball amb Boogie Woogie. Diumenge no faltarà un concert i ball amb La Nova Blanes que servirà per cloure la festa.

Prem per veure més contingut per a tu