Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La música dels 60 i d'ara sonarà a la Fira de la Gent Gran de Figueres

Divendres se celebra la segona Trobada de Rock, intergeneracional, amb la participació de vuit grups musicals

La música dels 60 i d'ara sonarà a la Fira de la Gent Gran de FigueresEMPORDA.INFO

Figueres gaudirà, aquest divendres, d´una jornada per gaudir i recuperar el rock empordanès de les dècades dels 60 i 70 amb la festa Xarucs 60, una iniciativa emmarcada dins la 5a Fira per la Gent Gran que organitza l´Ajuntament de Figueres amb el suport del Consell Municipal de la Gent Gran de Figueres i altres entitats col·laboradores.

La Fira es fa del 16 al 18 de juny, amb una quarantena d´activitats i denota el canvi de sentit que aquest col·lectiu ha experimentat els darrers anys, un dels valors més importants de la societat pel seu activisme i participació en les activitats de la ciutat. Aquest esperit queda palès a través d´una programació àmplia i diversa amb més de 41 activitats, ha explicat el regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef. El regidor ha destacat que enguany la Fira ha rebut el premi al reconeixement de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) atorgat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d´Estudis Autonòmics i Locals "que evidencia la qualitat i innovació de la proposta".

Les activitats s´obren aquest divendres a 2/4 de 6 de la tarda, al terrat del Museu del Joguet de Catalunya, amb motiu de la presentació del llibre: Peluts, rockeros i ye-yés a la Girona dels 60. Serà un homenatge al seu autor, Fredi Faure, que amb aquest llibre de l´any 2006 i amb el seu coautor Xavi Juanhuix, van documentar la història del rock de les comarques gironines des del 1960 fins al 1972. Un llibre imprescindible que revela el teixit musical local d´aquells anys. El llibre es pot consultar a la Biblioteca de Figueres.

A la presentació intervindran: Marta Casacuberta, directora dels SSTT Girona, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Xavi Castillón, periodista del Punt-Avui; Xavi Juanhuix, periodista i coautor del llibre; Josep Soler (Bit shadows de Girona), i Jordi Sellas (Associació FANS d´Olot).

Rock d´abans i d´ara

Algunes formacions de l´època, que apareixen al llibre, reviuran la seva essència aquest divendres a 2/4 de 7 de la tarda a la Rambla, al concert Xarucs 60, en la segona Trobada de Rock que reunirà en un mateix escenari grups d´abans i d´ara amb la participació de 8 formacions amb Músics Mix, Guillem Camós & banda i la Coral de l´INS Deulofeu (grup de joves ) The Peets (grup juvenil del Buc Figueres) Cava Brut, Los Tinieblas, Give me five, Bit Shadows i Frankilesguilles.

El rock i pop dels 60 donarà pas dissabte al gruix central dels actes. El programa començarà a dos quarts d´onze del matí, al Consell Comarcal, amb un acte de benvinguda a les persones representants dels consells consultius de la gent gran de les comarques gironines, i amb la taula rodona Fer-se gran, una etapa vital amb sentit. Paral·lelament, la major part d´activitats es concentrarà a la Rambla. A 2/4 d´11, s´obriran els estands de les entitats i el mercat del brocanter i del col·leccionista, hi haurà animació esportiva a ­càr­rec del servei d´esports de l´Ajuntament, i es farà una mostra de les diferents Unitats dels Mossos d´Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres.

A partir de les 11, un any més, diferents corals i escoles de dansa de la ciutat oferiran diverses actuacions i exhibicions. La jornada de dissabte clourà amb el Fira show-espectacle de la Gent Gran 2017, amb la desfilada de vestits de paper, com una de les atraccions principals. La trobada comptarà amb Regina Do Santos com a artista convidada.

El diumenge, com ja és tradició, es posarà el punt final a la Fira a la plaça Catalunya, amb una audició de sardanes al matí, amb la cobla Palafolls, un dinar popular i, a partir de les 4 de la tarda, ball de tarda amb l´orquestra Boogie Woogie.

Tant la presidenta del Casal, Rosa Lloveras, com la regidora de Benestar Social, Dolors Pujol, han animat la gent tant a participar en les activitats programades, com ara el dinar popular de cloenda que es fa diumenge a la plaça Catalunya, i que es preveu que comptarà amb més de 500 persones. Els tiquets es poden adquirir al casal, a les tardes.

Prem per veure més contingut per a tu