Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben un enorme continent submergit al Pacífic

Ocupa 4,5 milions de quilòmetres quadrats, dues terceres parts la mida d'Austràlia

Un estudi publicat en el diari de la Societat Geològica d'Amèrica ratifica l'existència d'un continent submergit a l'oceà Pacífic, anomenat Zelanda.

Es tracta d'una massa de terra de 4,5 milions de quilòmetres quadrats de la que només els seus punts més alts, Nova Zelanda i Nova Caledònia, es troben a la superfície.

Aquest descobriment ratifica una sèrie de teories que els geòlegs estudien des de fa dècades, en paraules de Nick Mortimer, membre de la societat i autor principal de l'article, resident a Dunedin, Nova Zelanda.

"Si poguéssim treure el tap d'aquesta banyera estaria claríssim que hi ha cadenes muntanyoses i un enorme continent sobre l'escorça oceànica", ha explicat Mortimer.

"Els geòlegs portem fent servir la paraula 'continental' per descriure parts de Nova Zelanda i Nova Caledònia. La diferència, ara, és que hem reunit la informació suficient per a emprar el nom 'continent'", ha afegit.

"El text que hem escrit s'até sense cap vergonya a observacions empíriques. Només queda per veure si superem la prova d'aparèixer en els mapes d'aquí a deu anys", ha afegit en referència a aquesta massa de terra, separada d'Austràlia fa 80 milions d'anys com a part de la ruptura del supercontinent conegut com Gondwana.

Prem per veure més contingut per a tu