Segueix-nos a les xarxes socials:

Una masia de Llagostera d'interès patrimonial, cau de clans de marihuana

Un operatiu dels Mossos acaba amb 19 detinguts de dos grups familiars amb epicentre a Barcelona Tenien cases pel territori on cultivaven la droga

Una masia catalogada pel seu interès patrimonial de Llagostera s'havia convertit en cau de clans de marihuana. En aquest espai, s'hi conreava la droga i, per fer-ho, els delinqüents no tenien gaire manies.

I és que segons els Mossos d'Esquadra, arran de l'activitat criminal, l'edifici ha patit danys. Aquesta masia, que s'hi pot arribar a través de la carretera de Caldes, està catalogada a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, un organisme creat per a la divulgació i foment de l'estudi dels béns patrimonials que l'integren.

Durant l'operatiu policial realitzat el dia 10 de febrer, els Mossos d'Esquadra van localitzar-hi mobles, pintures i tapissos que estaven apilats en una habitació per aconseguir espai per dedicar-lo al cultiu de la planta, a més de constatar-hi diversos danys.

Un operatiu que tenia l'epicentre a Barcelona i que finalment es va saldar amb 19 detinguts de dos clans familiars. Els arrestats van passar a disposició judicial i la magistrada va decretar l'ingrés a presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres.

Aquesta organització comptava amb cases escampades pel territori on es realitzaven les plantacions, una d'aquestes, la de Llagostera.

L'operació policial duta a terme el dia 10 de febrer, en la qual es van dur a terme quinze entrades i escorcolls a la localitat de Palau de Plegamans, Barcelona, Granollers, Sant Quirze Safaja i Llagostera, acordades pel Jutjat de Barcelona, va finalitzar amb la detenció de dinou persones. També van comissar vuit plantacions de marihuana amb 10.800 plantes i 2.700 esqueixos, 10 quilograms de cabdells a més de 25.000 euros en efectiu, joies, rellotges de luxe i la intervenció de tres vehicles de gamma alta.

Prem per veure més contingut per a tu