Segueix-nos a les xarxes socials:

La plaça Germans Sàbat s’acabarà tard per la COVID d’alguns operaris

Les obres havien de finalitzar el 21 de desembre i s’ha concedit una pròrroga fins al 31 de gener

La plaça Germans Sàbat s’acabarà tard per la COVID d’alguns operarisaniol resclosa

Les desitjades obres de reforma de la plaça Germans Sàbat de Girona acabaran un mes i mig més tard del previst perquè alguns dels operaris de l´empresa que estava executant els treballs tenen covid. Inicialment, l´execució del projecte havia de finalitzar el 21 de desembre, però l´empresa adjudicatària va demanar una pròrroga fa uns dies en veure que no tindria temps d´entregar l´obra perquè tenia molts treballadors malalts.

El tinent d´alcaldia d´Urbanisme, Lluís Martí, ha explicat que l´empresa va fer la petició de la pròrroga amb un seguit de documents on es podia certificar que tenia alguns treballadors afectats per la pandèmia. Martí explica que s´ha constatat que l´adjudicatària presentava un argument prou sòlid i ha ampliat el temps per acabar les obres fins al 31 de gener. Ho respon a preguntes de la regidora de Ciutadans Míriam Pujola, que alertava que el termini d´execució dels treballs estava a punt d´arribar a la seva fi i que la plaça encara estava en obres.

En una visita del mes de setembre de l´alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor d´Urbanisme, els treballs es van valorar positivament i es va assenyalar que si no hi havia entrebancs, la plaça estaria acabada abans d´acabar l´any i que els veïns en podrien gaudir ja per l´època de Nadal. Però com en tantes altres obres i projectes, el virus ha trucat a la porta i ha impedit el desenvolupament normal dels treballs.

L´Ajuntament va adjudicar, a principis d´any, les obres de reforma de la plaça de Germans Sàbat per 286.997 euros a l´empresa Àrids Vilanna. Amb la reforma, el projecte pretén crear tres zones diferenciades a la plaça: una d´aparcament i circulació, una d´estada i ombra que inclou el gir de l´autobús, i una de porxo i parada del bus.

Amb l´objectiu que la plaça sigui més adaptada als vianants, s´hi han de plantar una quinzena d´arbres i d´instal·lar un banc curvilini de formigó per separar l´àrea d´estada i la zona de circulació i aparcament. Pel que fa a la mobilitat, es reduirà el trànsit en aquest espai establint un únic sentit de circulació (amb l´excepció del transport públic) i hi haurà menys aparcaments. A més, es col·locarà un pàrquing de bicicletes.

Prem per veure més contingut per a tu