Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona donarà 30 euros a la setmana a famílies sense recursos pel coronavirus

Es tracta d'un ajut urgent que, de moment es farà quatre setmanes, i que és per a persones que no formen part dels circuits habituals dels serveis socials

Girona donarà 30 euros a la setmana a famílies sense recursos pel coronavirusMarc Martí

L'Ajuntament de Girona ha creat un ajut d'urgència per a les famílies que hagin vist agreujada la seva situació econòmica arran de l'episodi del COVID-19, amb l'objectiu de dotar-les de recursos immediats per afrontar les seves necessitats bàsiques d'alimentació. Es tracta d'una mesura que es destinarà a persones que no formen part dels circuits habituals dels serveis socials i que, per la situació provocada pel coronavirus, s'han quedat sense cap ingrés econòmic.

D'aquesta manera, el consistori vol adaptar-se a les noves circumstàncies sorgides les darreres setmanes, i garantir recursos immediats per a aquests casos extrems mentre s'està a l'espera d'activar els mecanismes habituals de suport. Per això, de moment l'assistència es donarà a través de diners en metàl·lic, si bé properament es farà amb targetes moneder. L'ajuda serà de 30euros setmanals durant quatre setmanes, un termini que serà prorrogable si es considera necessari, i que es podrà ampliar també segons la tipologia familiar. I si es considera, es podran fer dues ajudes per família. Es tracta de persones que vagin a serveis socials a demanar ajuda i que puguin rebre aquesta suport econòmic immedit sense haver d'esperar tota la burocràcia, que sol ser d'unes tres setmanes.

Pel que fa a les necessitats alimentàries de col·lectius vulnerables, des de l'Ajuntament es mantindrà obert el Centre de Distribució d'Aliments, situat a Can Gibert del Pla, com a punt d'entrega de cistelles de menjar per abastir els barris de Can Gibert, Santa Eugènia i Sant Narcís. A més, s'obrirà un espai de repartiment de cistelles dos dies a la setmana al Sector Est, per a les persones usuàries d'aquests barris de Girona.

A la resta de la ciutat, el repartiment es farà a domicili. D'altra banda, el consistori manté la beca menjador a les 90 famílies que ja rebien l'import íntegre d'aquesta ajuda a través de l'Ajuntament de Girona. El govern gironí ha decidit mantenir la beca ja que els Serveis Socials la consideren necessària, tot i no entrar dins els paràmetres de la Generalitat de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu