Segueix-nos a les xarxes socials:

«Slacklines», equilibris i malabars acosten el món del circ a petits i grans

Una jornada feta a Girona reivindica les places com a lloc de «connexió» i «transformació»

«Slacklines», equilibris i malabars acosten el món del circ a petits i gransaniol resclosa

Centenars de nens i nenes, joves i no tan joves, van endinsar-se ahir en el món del circ practicant disciplines tan espectaculars com la dansa aèria, l' slackline. L'Associació Cultural d'Equilibrisme i Malabars, juntament amb Contaminando Sonrisas, van organitzar al parc Central la tercera Trobada de Malabaristes, Equilibristes i Artistes de Circ , una jornada amb l'objectiu de «reivindicar un cop més els carrers i les places de la nostra ciutat com a lloc de connexió, transformació i aprenentatge tant per als artistes com per a la ciutat fent visible el circ social, local i popular», tal com van explicar els organitzadors.

L'esdeveniment va comptar durant tot el dia amb exhibicions d'equilibris i malabars de tot tipus, mentre els visitants podien practicar-los per primera vegada amb els materials habilitats al parc. Per aquells qui volien una experiència més completa, la trobada també oferia tres tallers oberts i gratuïts per a tots els nivells.

Al matí, moltes famílies van apuntar-se amb els més petits a aprendre a volar al taller d'iniciació a l'acroioga. Al migdia va ser el torn dels malabars amb el taller de dapostar, una disciplina en què es fa girar un drap, on els seus responsables van explicar les bases i trucs més complicats. Al principi de la tarda va començar el taller d'expressió corporal. El Sound System dels DJs de Camp a Través va ambientar el parc durant tot el dia amb una música reggae que, amb la col·laboració del bon temps, calmava la ment per concentrar-se en el circ o gaudir d'una beguda freda o una pizza a la barra.

Com a novetat aquest any, la zona slackline, equipada amb tota la varietat possible de cintes per caminar i saltar entre arbre i arbre, va comptar amb uns convidats molt especials: els atletes que participaran en competicions nacionals i internacionals d'aquesta disciplina van fer una demostració d'equilibri sobre la línia i van mostrar totes les seves possibilitats.

Amb la caiguda de la nit, la jornada va concloure amb sessió de malabars de foc per acabar amb l'ambient ben escalfat.

Prem per veure més contingut per a tu