Segueix-nos a les xarxes socials:

Campanya perquè Sarrià de Ter tingui un rei negre «de veritat» a la cavalcada

El Jovent La Flama inicia una campanya per eliminar les disfresses de persones negres dels Reis

El Jovent La Flama de Sarrià de Ter ha iniciat una campanya perquè la cavalcada del poble compti amb un rei negre «de veritat». «No podem seguir disfressar-nos de persones negres», afirmen en un comunicat. Un reclam que compta amb el supot del grup municipal Poble Actiu Sarrià de Ter.

Els joves demanen que el poble s'adhereixi a la campanya Baltasar de veritat, impulsada per Casa Nostra Casa Vostra. «En les nostres cavalcades podem observar que hem sistematitzat aquesta pràctica de manera inconscient i per aquesta raó considerem que com a poble, hem de ser un clam en suprimir aquest costum que fomenta la continuïtat i consolidació d'un sistema racista i que caricatura les persones», afirmen. Finalment, exposen que «hi ha la voluntat de canvi de cara el 2020» i que esperen que així sigui.

Tallers i cavalcada

La festa de l'arribada dels Tres Reis d'Orient començarà avui a Sarrià de Ter amb tallers i animació infantil (música, màgia i xocolatada) durant tot el dia. Pel que fa a demà, a les quatre de la tarda Ses Majestats recolliran les cartes dels nens i nenes i a 1/4 de set començarà la cavalcada reial. La desfilada començarà al carrer Xuncla i arribarà a l'Ajuntament de Sarrià a les vuit del vespre, aproximadament.

Prem per veure més contingut per a tu