Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona alerta de la presència de xinxes exòtiques

L'Ajuntament avisa que aquesta espècie invasora d'Àsia no produeix picadures ni transmet malalties

L'Ajuntament de Girona ha alertat de la presència de xinxes exòtiques a la ciutat. Es tracta d'una espècie invasora provinent d'Àsia coneguda com a bernat mabrejat ( Halymorpha halys), que ja s'ha detectat a altres municipis de la demarcació. És de coloració marronosa i marbrejada amb una puntuació densa. Es distingeix d'altres bernats autòctons per disposar d'unes bandes blanques que té a les antenes.

S'alimenta de plantes de parcs i jardins i de cultius agrícoles. Segons exposa l'Ajuntament en un comunicat, és important que es controli en parcs i jardins per evitar que augmentin les poblacions i es desplacin a zones agrícoles, on podrien causar seriosos danys als cultius.

El problema per a la ciutadania és que pot hibernar a dins les cases i provocar molèsties. No produeix picadures a persones i animals ni els transmet malalties, però pot resultar molt molest. El millor sistema per reduir-ne la presència als habitatges, segons explica el consistori, és aspirar-los i submergir-los en aigua i sabó.

Prem per veure més contingut per a tu