Segueix-nos a les xarxes socials:

Aeroport Girona-Costa Brava

La vaga del personal de cabina de Ryanair causa lleugers retards en alguns vols

Una delegació de Territori i Sostenibilitat viatja a Dublin per conèixer de primera mà els plans de la companyia

La vaga del personal de cabina de Ryanair causa lleugers retards en alguns volsACN

La vaga de personal de cabina de Ryanair a l'aeroport de Girona ha provocat, aquest 1 de setembre, lleugers retards en alguns vols, però no hi ha hagut afectació en l'operativa prevista. El motiu ha estat que els serveis mínims eren del 100% fet que ha garantit que els cinc avions de base que la companyia té a Girona a l'estiu sortissin sense cap inconvenient.

Els sindicats, però, s'han fet notar i han protestat a l'entrada de l'aeroport per donar a conèixer la seva situació. Les representants del sindicat USOC a Girona, Alexandra Sais i Maria Àngels Martín, lamenten que l'empresa no s'hagi volgut asseure per parlar de la situació dels treballadors i asseguren que els motius que esgrimeix Ryanair per tancar la base "no tenen sentit". "Boeing ha anunciat que a partir de febrer portarà els avions i l'empresa ja ha cerat Ryanair UK per fer front al Brexit", destaquen.

La vaga dels tripulants de cabina de Ryanair amb prou feines s'ha notat a Girona. Els sindicats no han pogut mobilitzar gaires treballadors, en bona part perquè els serveis mínims eren del 100%, fet que ha provocat que l'operativa prevista sortís correctament. Amb tot, sí que ha afectat alguns passatgers pels retards que s'han registrat d'entre una hora i mitja i tres hores. En Miquel Odea explica que ha vingut a acompanyar la seva germana a l'aeroport però que quan han arribat han vist que l'aeronau anava tard per culpa de la vaga.

"Hem vingut a l'hora que tocava, però érem conscients que ens podia passar això", assenyala. De fet, als panells informatius ja s'advertia que com a conseqüència de la vaga hi havia vols cancel—lats i altres que anaven amb retard.

Els sindicats han tornat a carregar contra Ryanair per les formes i consideren que els motius pels quals se'ls fa fora "no són suficients". L'empresa esgrimeix el retard en l'entrega dels Boeing 737 MAX i el Brexit. En aquest sentit, els sindicats expliquen que el fabricant d'avions ja ha anunciat que començarà a distribuir-los a partir de febrer i que a més compensarà les companyies.

Pel que fa al Brexit, el sindicat SITCPAC recorda que l'aerolínia ja ha creat la marca Ryanair UK, i per tant ja ho te "tot previst". "No hi ha cap motiu per fer-nos fora, o almenys els que diuen no són certs", expliquen les delegades sindicals de SITCPAC, Alexandra Sais i Maria Àngels Martín.

A més, també denuncien que l'empresa vol posar la resta de treballadors contra els representants del sindicat, a través d'un vídeo on es veu el nou CEO de Ryanair, Eddie Wilson, carregant contra ells.

Males formes

Per acabar, els sindicats han denunciat les "males formes" de la companyia a l'hora de comunicar la decisió de tancar la base. "No ens hem reunit en cap moment, no ens han dit res. Només sabem que a partir del 8 de gener estem acomiadats. Demanem que s'asseguin a parlar de tot plegat", han explicat les representants sindicals.

D'altra banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, es reuneixen aquest dilluns, 2 de setembre, amb la direcció de Ryanair.

La trobada, a petició del Departament de Territori i Sostenibilitat, tindrà lloc a primera hora de la tarda a la seu de la companyia a Dublin. Amb aquesta reunió, el Departament de Territori i Sostenibilitat vol conèixer de primera mà els plans de la companyia, després de les informacions que s'han fet públiques les darreres setmanes i que podrien afectar la seva operativitat a l'aeroport de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu