Segueix-nos a les xarxes socials:

Salt aprova un pla amb més de 30 accions per millorar la qualitat de vida de la gent gran

El document defineix les tres línies estratègiques de les accions a realitzar amb el col·lectiu de gent gran de la ciutat

Salt aprova un pla amb més de 30 accions per millorar la qualitat de vida de la gent granAj. de Salt

L'Ajuntament de Salt ha aprovat recentment un Pla municipal de la Gent Gran 2019-2022 que contempla més de 30 accions concretes que tenen per objectiu millorar la qualitat de vida d'aquest col·lectiu.

El document defineix les tres línies estratègiques de les accions a realitzar amb el col·lectiu de gent gran de la ciutat: Envelliment actiu, millora de la qualitat de vida i treball en xarxa i cooperació.

L'alcalde, Jordi Viñas, ha manifestat que l''objectiu és «vetllar per la qualitat de vida de les persones gran del nostre municipi». «I això vol dir -ha afegit-impulsar accions que els ajudin a tenir cura de la seva salut física i una vida social plena».

La primera línia estratègica, que procura per un envelliment actiu, té per objectiu prevenir l'aïllament social a través del foment d'un rol actiu de la gent gran i promocionant les relacions entre generacions que ajudin a desactivar estereotips.

«Les persones que es jubilen són agents actius de la societat que hem de saber gaudir i aprofitar a través de la participació social», ha afegit la regidora de la Gent Gran, Isabel Alberch.

La segona gran línia estratègica és la millora de la qualitat de vida a través de programes que fomentin la seva autonomia personal i fomentat l'accessibilitat i la mobilitat a la ciutat, entre altres propostes.

«Ampliarem i millorarem l'atenció a les persones grans dependents i en risc d'exclusió. I alhora, promourem el bon tracte i reduirem la invisibilitat dels maltractaments que pateixen les persones gran», ha afegit l'alcalde.

La tercera línia estratègica que fomentarà el treball en xarxa i la cooperació vol millorar els mecanismes de comunicació i traspàs d'informació entre els diferents agents que intervenen a la comunitat (administracions, entitats tercer sector, entitats privades, associacions, casals, etc.) i realitzen accions vers la gent gran.

El Pla municipal de la Gent 2019-2022 és un document treballat i consensuat entre el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, el Consell Municipal de la Gent Gran i l'Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu