Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona concedeix la llicència ambiental pel segon tanatori de la ciutat

L'Ajuntament ha desestimat totes les al·legacions presentades però ha donat un nou termini per tornar a recórrer Les associacions de veïns de Palau-sacosta i de Sant Narcís sud reivindiquen més aparcaments

Girona concedeix la llicència ambiental pel segon tanatori de la ciutatmarc martí

L'Ajuntament de Girona ha desestimat totes les al·legacions que havien presentat diferents entitats, associacions de veïns i un grup d'empresaris referents a la petició d'una empresa per construir un tanatori al polígon de Mas Xirgu. Al mateix temps, ha donat la llicència ambiental a l'empresa funerària Àltima per tal que pugui iniciar les obres. No obstant, les entitats que van presentar al·legacions poden tornar a presentar escrits d'al·legació novament, durant quinze dies. I dues ja s'han mobilitzat i reclamen millores en mobilitat i medi ambient.

A finals de 2016, l'empresa amb seu a Sant Boi de Llobregat ja va demanar formalment a l'Ajuntament de Girona poder instal·lar-se a la ciutat. L'agost de 2018, es va aprovar inicialment el projecte i es va obrir un període d'al·legacions que s'ha acabat resolent aquest 6 de juny. L'equipament, que s'habilitaria en un edifici del carrer Can Pau Birol número 19-21, tindria tres sales de vetlla, un oratori multiconfessional, servei d'incineració i 35 places d'aparcament per a turismes, a més d'espai per a motos i bicicletes.

Dues associacions de veïns ja s'han mostrat disconformes amb la decisió de l'Ajuntament de denegar les seves al·legacions. D'una banda, l'associació de veïns de Palau-sacosta, presidida per Romà Monreal. I de l'altra Sant Narcís Sud, liderada per Maria Dolors Hernández. Les dues veuen bé que es construeixi un segon tanatori perquè, al seu parer, afavorirà la competència i pot abaratir els costos dels serveis. No obstant, consideren que hi ha alguns aspectes que s'han de millorar, en mobilitat i en medi ambient.

L'Associació de Veïns de de Palau-sacosta ja ha entregat les noves al·legacions. Considera que les places d'aparcament són «del tot insuficients» i que hi haurà colapses». Des de l'entitat es proposa a l'Ajuntament que busqui i generi espais per aparcar «com va fer amb el fútbol amb un aparcament dissuassori». S'apunta que hauria de ser en un solar del mateix polígon i «en una zona propera per no afectar els veïns».

L'Associació de Veïns de Sant Narcís Sud ha fet recentment una reunió i ja està preparant les al·legacions que entrarà en breu a l'Ajuntament. A banda de compartir la preocupació pels aparcaments, l'entitat vol que es facin controls anuals de la qualitat de l'aire i no cada sis o vuit anys. A més, reclamen veure l'estudi d'impacte ambiental que asseguren que no es va fer fins que l'Associació va va demanar-lo. Hernández lamenta «la falta d'interlocució i de diàleg per part de l'Ajuntament» i exigeixien reunir-se amb l'alcaldessa, Marta Madrenas.

Prem per veure més contingut per a tu