Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Audiència no veu delicte d'odi en uns tuits relacionats amb el nazisme

Una dona va fer cinc piulades vinculant l'independentisme amb el Tercer Reich al 2017

L'Audiència de Girona no veu delicte d'odi en uns tuits que comparaven l'independentisme amb el nazisme i l'Alemanya del Tercer Reich. Els va piular una dona a finals del 2017, en resposta a un alemany establert a Girona. Aleshores, el govern espanyol ja havia activat l'article 155 i el Suprem havia empresonat els líders independentistes. El denunciant, aquells dies va piular una sèrie de tuits que sempre deien el mateix.

En concret, l'escrit de les piulades era el següent: «Com a alemany, resident, sento vergonya aliena i ràbia d'un estat que tolera i protegeix els feixistes espanyols. A Alemanya hem jutjat i condemnat els nazis. Allà, la salutació nazi, ensenyar banderes, insígnies i fins i tot tatuatges és delicte».

Entre les múltiples respostes que va rebre, hi havia les d'aquesta tuitaire. La dona va enviar-li fins a cinc piulades el 25 de novembre. Es preguntava si l'alemany cobrava «diner independentista» i li arribava a dir que «el més probable» era que fos descendent de «nazis» (citant explícitament Hitler). «Ets fill d'un nazi emboscat a la Costa Brava? Com tinguis la desgràcia que a la teva família hi hagués nazis, riuré», li va escriure. Al darrer dels tuits de resposta, la dona comparava obertament els independentistes amb el Tercer Reich. «Els únics feixistes -nazis- sou tu i els que defenses; han fet de Catalunya una Alemanya 1933», deia la piulada. «Els jueus som els catalans (qui viu i treballa a Catalunya) no independentistes», deia la tuitaire. La piulada acabava demanant a l'alemany que se n'anés al seu país a defensar Carles Puigdemont, i que veuria com allà la cancellera Merkel el posaria «en una garjola».

L'Audiència, però, creu que les piulades, tot i que poden semblar «repugnants, nauseabundes i immundes» no van més enllà «d'una crítica airada» i conclou que no s'emmarquen en cap dels supòsits dels delictes d'odi. Diu que perquè es doni aquest delicte ha d'existir un «grup discriminat o amenaçat», i creu que aquest no és el cas.

Prem per veure més contingut per a tu