Segueix-nos a les xarxes socials:

Els vehicles a dins del parc de la Devesa passen de 442 fa dos anys als 128 actuals

Hi ha una trentena de firaires que tenen els seus transports en un solar de Domeny

Els vehicles a dins del parc de la Devesa passen de 442 fa dos anys als 128 actualsGIRONA

n L'Ajuntament de Girona va informar ahir que a l'interior del parc de la Devesa hi ha 128 vehicles dels firaires. Una xifra notablement inferior a la registrada fa dos anys, quan es van comptabilitzar un total de 442 vehicles de tot tipus: caravanes, camions, tràilers, tractors o furgonetes, entre altres. D'aquests (210 com a «vivenda» i 232 per a altres usos). Aquest any només es permet un vehicle per atracció i com a vivenda. La resta han d'anar al solar de Domeny, habilitat per a l'ocasió. S'hi han comptabilitzat una trentena de vehicles. Els que tenen permís per estar a l'interior de la Devesa porten un distintiu verd i els de Domeny, el mateix però de color vermell. A més a més, els firaires que tenen residència a menys de 25 quilòmetres de Girona han d'anar a dormir a casa seva i, per tant, no s'han de quedar a la Devesa un cop acabada l'activitat nocturna. L'any passat es van quedar a dins de la Devesa 203 vehicles, tots considerats com a «vivenda».

La regidora de Fires, Eva Palau, va explicar que feia una valoració positiva de les dades i va agrair als firaires la seva col·laboració. Això ha fet que molts hagin reduït el nombre de vehicles amb els quals s'han desplaçat fins a Girona. Aquests xifres s'han de mantenir durant tots els dies que les atraccions són a la Devesa. Només hi haurà excepcions en determinades hores on s'ha permès l'entrada d'altres vehicles per fer tasques de càrrega i descàrrega de material. Aquestes entrades també estan controlades per un guàrdia.

Eva Palau considera que amb la mesura regulatòria de vehicles s'ha aconseguit un equilibri entre el respecte al parc i les necessitats bàsiques dels firaires per poder portar a terme les seves activitats.

En cas que es detecti la presència d'un vehicle sense autorització, s'imposaria una multa. Ahir mateix, per exemple, la policia municipal va fer inspeccions i està previst que en vagi fent diàriament.

Prem per veure més contingut per a tu