Segueix-nos a les xarxes socials:

Moció perquè l'Ajuntament de Girona fomenti el programari lliure

El text de Pirates de Catalunya i la CUP proposa que l´Ajuntament abandoni l'ús de programari privatiu i que es promoguin acords amb entitats i institucions per fomentar el programari lliure en català

Moció perquè l'Ajuntament de Girona fomenti el programari lliure

El Ple de l'Ajuntament de Girona debatrà, aquest dilluns, una moció perquè el consistori promogui l'ús del programari lliure en l'àmbit de les TIC, impulsada conjuntament per Pirates de Catalunya i la CUP-Crida per Girona. Fa cinc anys, l'octubre del 2013, el plenari ja va comprometre's amb l'ús del programari lliure a proposta dels mateixos cupaires, però fins ara aquest acord ha quedat pràcticament oblidat, i el govern no ha tirat endavant les propostes incloses en aquella primera moció.

Ambdues formacions creuen que "l'Ajuntament ha de comprometre's a defensar el dret d'accés a la societat de la informació dels gironins i gironines així com implicar-se en l'alfabetització digital i ajudar a superar la fractura digital". Per aquest motiu, consideren que el programari lliure és una eina indispensable perquè la ciutadania pugui emprar les TIC de manera universal, en la seva llengua i sense cap discriminació de tipus social, econòmic o de qualsevol altra mena.

Davant d'això, la moció presentada per Pirates de Catalunya i la CUP-Crida per Girona proposa elaborar un pla municipal de foment del programari lliure en el termini d'un any des de l'aprovació de la moció, amb l'objectiu que Girona pugui declarar-se "municipi lliure de programari privatiu".

Segons les dues formacions, el pla hauria de contenir aspectes com un procés de migració a tecnologies i formats de lliure llicenciament del programari municipal; o la incorporació com a clàusules de mèrit la utilització, el desenvolupament, la distribució i la difusió de programari lliure en català en les contractacions, convenis de col·laboració i subvencions en l'àmbit de les noves tecnologies.

Altres aspectes proposats són la difusió, la promoció i la distribució de programari lliure en català en el si de totes les institucions, les associacions i les organitzacions, públiques i privades, de l'àmbit de Girona, en especial en l'àmbit educatiu; i la promoció d'acords i convenis amb administracions locals i supralocals, universitats i associacions públiques i privades per fomentar conjuntament el programari lliure en català.

Finalment la moció proposa crear una comissió tècnico-política amb representació de tots els grups municipals per fer el seguiment de l'elaboració i implementació del pla.

Prem per veure més contingut per a tu