Segueix-nos a les xarxes socials:

Donaran 25.000 cendrers reutilitzables a Girona perquè no es llencin les burilles

Organitzen aquest dissabte al matí una recollida de restes de cigarretes de terra als carrers de la ciutat

L'Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes vinent. L'objectiu d'aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles a terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

«El nostre objectiu és treballar per tenir la ciutat neta i ben cuidada, però necessitem la col·laboració ciutadana per portar-ho a terme. Per això, volem implicar les persones fumadores, en aquest cas, per aconseguir que no es llencin les restes de les cigarretes a la via pública», ha explicat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Eduard Berloso.

Els cendrers s'han fet de material termoplàstic (EVA) i alumini, es poden reutilitzar i són de butxaca, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n'han editat 12.500 de color blau i 12.500 de color groc.

En paral·lel amb la iniciativa que impulsa l'Ajuntament, la plataforma social i ambiental «No més burilles a terra Girona» ha organitzat per a aquest dissabte una «burillató», és a dir, una recollida col·lectiva de burilles de terra als carrers de Girona. L'activitat es portarà a terme de les 11.45 hores a la una del migdia i començarà al pont de Pedra.

Prem per veure més contingut per a tu