Segueix-nos a les xarxes socials:

Salt rebutja retirar la pancarta en favor dels presos i els llaços grocs

Ciutadans demanava «neutralitat» en els edificis i espais públics. ERC, CUP, els regidors del PDeCAT no adscrits i 2 dels tres edils de CiU hi voten en contra

El ple municipal de Salt va desestimar, ahir a la tarda, la moció de Ciutadans (Cs) que demanava retirar els llaços grocs i les pancartes que reclamen la llibertat dels polítics i líders independentistes presos o que són a l'estranger que hi ha a l'Ajuntament i en equipaments municipals. La proposta de Cs va obtenir el suport dels dos regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) i del PSC, mentre que Francisco Honrado (CiU) es va abstenir i els altres dos regidors de CiU, i tots els d'ERC, la CUP i els tres edils no adscrits i militants del PDeCAT hi van votar en contra.

La moció demanava «respectar i fer respectar la neutralitat institucional en els edificis públics, els espais públics i el mobiliari urbà del municipi», així com «retirar o fer retirar qualsevol pancarta o símbol partidista» en els mateixos llocs, vetllar per «la convivència entre el conjunt de la seva ciutadania» i que si la neuralitat no es compleix s'imposin «les mesures sancionadores i coercitives necessàries».

Des de l'equip de govern (ERC i CUP) com també des del PDeCAT i CiU es va recordar que els llaços grocs no són violents i no han «fet mal a ningú», i que reivindicar la «llibertat dels presos» en una pancarta és reivindicar els «drets humans» vulnerats.

Des del PSC, Joan Martín va recordar els atacs a la seu del seu partit i va fer una crida a l'equip de govern a «generar un clima de respecte». El regidor de Ciutadans, Atilano González, va insistir que caldria «retirar una pancarta partidista d'una balconada que és de tots».

Prem per veure més contingut per a tu