Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona té empadronats 570 sensesostre a La Sopa perquè puguin rebre ajuts

Majoritàriament són homes solters d´entre 30 i 50 anys que així poden donar una adreça per fer tràmits o buscar feina. Se´ls fa un seguiment

Girona té empadronats 570 sensesostre a La Sopa perquè puguin rebre ajutsACN

L'Ajuntament de Girona té empadronats 570 sensesostre al centre d'acollida La Sopa perquè, d'aquesta manera, puguin rebre ajuda social. El perfil majoritari és el d'un home solter d'entre 30 i 50 anys, tant nascuts a Catalu­nya com immigrants. Estar empadronats a La Sopa els permet poder donar una adreça a l'hora de buscar feina o bé tramitar papers (per exemple, l'alta a la Seguretat Social o la targeta sanitària).

La regidora de Serveis Socials, Eva Palau, ha explicat a Catalu­nya Ràdio que a tots aquests indigents «se'ls fa un seguiment» -tant si pernocten a La Sopa com si dormen al carrer- i que, a través dels educadors, se'ls intenta ajudar «a inserir-se dins la societat».

Quan aquests ciutadans troben un domicili o se'ls adjudica un pis social, se'ls dona de baixa de l'empadronament. També es fa en aquells casos en què els sensesostre, sense comunicar-ho abans, no tornen més a La Sopa durant temps.

Alguns d'aquests sensesostre dormen i mengen a La Sopa; però d'altres viuen al carrer i també n'hi ha que volten d'una casa a l'altra, sense tenir un domicili fix. A tots ells, se'ls fa un seguiment tant des del punt de vista físic -per saber si es troben bé de salut- com psicològic. «A través de serveis socials, els educadors els ofereixen ajuda per inserir-se dins la nostra societat», precisa Palau.

Quan aquests ciutadans troben un domicili o se'ls adjudica un pis social, se'ls dona de baixa de l'empadronament. També es fa en aquells casos en què els sensesostre, simplement i sense comunicar-ho abans, no tornen més a La Sopa durant temps.

Prem per veure més contingut per a tu