Segueix-nos a les xarxes socials:

La clínica Bofill estrena una Unitat de Malalties Intestinals

La liderarà el doctor Xavier Aldeguer, cap del servei de Digestiu de l'hospital Josep Trueta de Girona

La clínica Bofill de Girona ha posat en marxa una nova unitat per tractar les malalties inflamatòries intestinals. La nova Unitat de Còlon Irritable i Malaltia Intestinal estarà liderada pel doctor Xavier Aldeguer, cap del servei de l'Aparell Digestiu de l'hospital Josep Trueta de Girona, i procurarà oferir una atenció integral i multidisciplinària de patologies com el còlon irritable, la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa.

Aquesta unitat especialitzada pretén «fomentar la implicació i coordinació d'un equip multidisciplinari de professionals durant el procés assistencial», destaquen fons de la clínica gironina.

En aquest sentit, la primera visita va a càrrec del digestòleg, que valora la història clínica del pacient, els seus hàbits de vida i antecedents familiars amb l'objectiu d'establir un diagnòstic, si cal, sol·licitant les proves diagnòstiques complementàries que consideri oportunes.

L'equip el complementa un psicòleg i una nutricionista que participen de manera activa prestan serveis com l'atenció emocional i nutricional, dos factors claus per la millora de la qualitat de vida del pacient, recorden des del centre sanitari.

Des de la clínica Bofill subratllen que el control i el seguiment del pacient i una atenció multidisciplinària són fonamentals per assegurar l'adequada adherència al tractament i per evitar complicacions que desencadenin en ingressos i cirurgies.

A banda del doctor Xavier Aldeguer, integren la Unitat de Còlon Irritable i Malaltia Intestinal el psicòleg clínic Jordi Llinàs, especialista en neuropsicologia clínica i membre de la Unitat de Neurociències de la clínica Bofill-Neupsi, i Sandra Oduber, especialista en nutrició clínica i graduada en farmàcia.

Prem per veure més contingut per a tu