Segueix-nos a les xarxes socials:

Un lladre atraca un estanc del barri de Fontajau amb una escopeta retallada

Els Mossos d´Esquadra van muntar un dispositiu a la zona i van poder detenir el delinqüent poca estona després del robatori · El lladre, de 42 anys i veí de Girona, és un vell conegut de la policia i acumula antecedents per fets similars

Un lladre atraca un estanc del barri de Fontajau amb una escopeta retallada

Un lladre armat amb una escopeta retallada va atracar ahir un estanc del barri de Fontajau de Girona. El delinqüent, de 42 anys i amb antecedents per fets similars, va entrar a l´establiment situat a la rambla Xavier Cugat cap a dos quarts d´una del migdia. L´atracador es cobria el rostre amb una gor­ra i un passamuntanyes i va amenaçar el propietari i una dependenta amb l´arma. Els va exigir que li entreguessin els diners cridant «¡La caja, la caja!», però ells van reaccionar més de pressa. La dependenta va sortir corrent al carrer i el propietari es va tancar al despatx. El lladre va optar aleshores per endur-se quatre paquets de tabac i fugir corrents. Els Mossos d´Esquadra van muntar un desplegament policial i el van detenir poc després. Els experts en balística van comprovar que l´escopeta estava inutilitzada.

L´atracador es va esperar que no hi hagués cap client a dins (en aquell moment, n´havien sortit un home i un pare amb dos nens). El lladre va entrar a l´estanc amb l´escopeta retallada a la mà. Es tapava el rostre amb una gorra i un passamuntanyes, duia guants i també portava una motxilla. En aquell moment, el propietari i la dependenta de l´estanc estaven d´esquenes darrere el mostrador, mirant els paquets de tabac. Però la mestressa de la botiga, que gestionava factures al despatx, va veure a través de les imatges de la càmera de videovigilància com el lladre es dirigia directament cap a ells.

«¡La caja, la caja!»

L´atracador va amenaçar llavors la dependenta i el propietari apuntant-los amb l´escopeta i va començar a cridar: «¡La caja, la caja!». L´amo de l´estanc, però, se li va encarar i es va negar a donar-li diners. La treballadora ho va aprofitar per sortir corrent al car­rer a demanar ajuda. I el propietari, per la seva banda, va aconseguir entrar al despatx i tancar-se a dins amb la seva dona.

El lladre es va trobar sol darrere el mostrador i amb les caixes enregistradores tancades. Llavors, va agafar quatre paquets de tabac de les lleixes i va fugir corrent. «Des de dins del despatx he activat l´alarma per alertar els Mossos d´Esquadra», va explicar la mestressa de l´estanc, Teresa Trull.

Els Mossos d´Esquadra van activar fins a set patrulles -tant uniformades com de paisà- i les van enviar a la zona. Una d´aquestes va poder detenir l´atracador just deu minuts després del robatori. El lladre havia pujat per la Rambla Xavier Cugat en direcció cap a Sant Gregori. Durant la fugida, li va caure algun paquet de tabac a terra. Quan el van detenir, portava l´escopeta al damunt.

Els agents de balística del cos van analitzar l´arma. Tot i ser una escopeta real, similar a un fusell, era molt antiga -de fet, tenia el canó rovellat- i estava inutilitzada.

Atracament al supermercat

L´atracador, de 42 anys i veí de Girona, és un vell conegut de la policia. De fet, quan el van detenir ahir, acumulava ja set antecedents (alguns d´ells, per robatoris amb violència i intimidació). Ara, al seu historial n´hi sumarà dos més. I és que, a part de l´atracament a l´estanc, la unitat d´investigació dels Mossos d´Esquadra li n´ha pogut imputar un altre.

En aquest cas, el robatori va tenir lloc en un supermercat del bar­ri de Taialà de Girona. L´11 de juliol, cap a les dues de la tarda, un lladre va amenaçar les treballadores amb una escopeta retallada i es va endur un botí de 340 euros.

La descripció de l´arma que van donar les víctimes quadrava plenament amb l´escopeta retallada i, a més, també hi ha altres proves que han permès als Mossos d´Esquadra vincular l´atracador amb aquest altre robatori (perquè va actuar sol, es cobria la cara, també duia una motxilla i va fugir a peu).

Prem per veure més contingut per a tu