Segueix-nos a les xarxes socials:

1.747 veïns han estat bonificats per haver utilitzat la deixalleria

Fer almenys sis viatges als equipaments representa per als usuaris un estalvi del 15% de la taxa d'escombraries

Un total de 1.747 titulars d'habitatges han fet sis o més visites a les deixalleries de Girona al llarg del 2016, i han obtingut, així, la bonificació d'un 15% de la taxa d'escombraries, tal com estableix l'ordenança municipal per incentivar així l'ús d'aquestes instal·lacions. L'any passat, 1.872 habitatges van obtenir aquesta bonificació . Per tant, aquest any hi ha hagut 125 habitatges menys que l'anterior.

En total, entre les deixalleries fixes i les mòbils, s'han recollit 28.800 quilos de deixalles. És un descens del 7,38% respecte de l'any 2015. Aquell any van ser 31.094 tones. La que té més entrades és la deixalleria del polígon de Mas Xirgu: l'any passat va rebre 20.015 quilos de brossa.

Alguns residus, ateses les seves característiques de volum, toxicitat o raresa, no poden anar a qualsevol contenidor de la via pública i requereixen una recollida específica per garantir-ne el tractament adequat.

Els ciutadans disposen de dues deixalleries fixes, una al polígon industrial Mas Xirgu (gestionada per Girona més neta) i l'altra al polígon de Sarrià de Ter, així com dues deixalleries mòbils (gestionades pel Consell Comarcal del Gironès), amb un calendari establert itinerant per tots els barris.

Prem per veure més contingut per a tu