Segueix-nos a les xarxes socials:

Ocupacions hoteleres fins al 90% a les comarques gironines al juliol

La Federació d'Hostaleria destaca que s'estan recuperant mercats estrangers com l'alemany, l'holandès i el belga

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que les xifres de la previsió d'ocupació del mes de juliol, són les següents:

Dades previsió ocupació hotelera

Com és habitual, l'ocupació hotelera del mes de juliol a les comarques de Girona serà superior durant la segona quinzena. En aquest sentit, pel que fa a la primera quinzena a les comarques del litoral gironí, l'ocupació oscil·larà entre el 70% i el 75% a l'Alt Empordà, el 75% i el 80% a la Costa Brava Centre i del 80% i 85% a la Costa Brava Sud. A Girona ciutat i rodalies es preveu una ocupació del 70% i 75% durant la primera quinzena. A les zones d'interior del 50% al 55% a la Garrotxa i a la Selva Interior, i del 40% al 45% a les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya. Carrer Montnegre, 48-50 baixos - 17006 Girona - Tel.: 972 22 43 44 - Fax: 972 20 45 49 - Web: www.gihostaleria.org 2 Respecte a la segona quinzena, es preveu una ocupació d'un 5% més que a la primera quinzena a totes les comarques de Girona.

Perfil del turista i mitjana d'estades

En general, el perfil de turista seran parelles de mitjana edat i famílies principalment catalanes provinents de la ciutat de Barcelona i rodalies. Seguit d'aquest visitant, arribaran majoritàriament turistes de nacionalitat francesa, i per

ordre de nombre: britànics, de la resta de l'Estat Espanyol, holandesos, belgues, russos i alemanys. En aquest sentit, cal dir que s'estan tornant a recuperar mercats estrangers com els alemanys, holandesos i belgues, que durant els darrers anys havien deixat de visitar les comarques de Girona perquè viatjaven a altres països competidors, com

Tunísia, Egipte i Turquia, que actualment estan en guerra.

A nivell global de la província de Girona, la mitjana d'estades oscil·la entre 3 i 4 dies, tot i que si es separa per zones, a la ciutat de Girona i a les seves rodalies, a les zones d'interior i de muntanya, la mitjana es troba entre 1 i 2 dies, i en canvi a les zones costaneres entre 4 i 5 dies.

Observacions

El 40% dels visitants que es preveu que arribin a la província de Girona han contractat el seu viatge a través de touroperadors, respecte un 60% que ho han fet de forma directa via telèfon, correu electrònic, internet, etc. Comparativament, es preveu que el mes de juliol d'enguany a nivell de dades d'ocupació sigui semblant a l'any 2016.

Prem per veure més contingut per a tu