Segueix-nos a les xarxes socials:

Salt busca pisos per a 180 famílies que tenen pocs diners o perdran l'habitatge

S'ha trobat una solució a unes 150 famílies ?Els bancs tenien uns 820 pisos buits fa un any

L'Ajuntament de Salt té una llista amb unes 180 famílies que necessiten amb urgència un pis perquè no tenen diners per fer front a l'actual lloguer o al pagament d'hipoteca o perquè tenen una amenaça de desnonament a sobre. La clau la tenen les entitats bancàries, segons explica el tinent d'alcalde de l'àrea d'acció social i habitatge, Ferran Burch. Fa poc més d'un any, l'Ajuntament va assenyalar que els bancs tenien més de 820 pisos buits o ocupats al terme municipal saltenc. Amb tots aquests pisos posats a lloguer a un preu sostenible, totes les famílies amb necessitats d'habitatge podrien resoldre'ls.

«Demanem aquesta responsabilitat als bancs», assenyala Burch. El representant municipal exposa que «als bancs els convé cedir els pisos a la borsa de lloguer social», remarca Burch. Aquesta borsa conté habitatges a un preu baix on es poden allotjar persones amb dificultats econòmiques. «Els bancs sabien que tindrien els pisos en bon estat i, a més, hi hauria un c0ntracte», indica.

Trobar pisos per poder-los incloure a la borsa de lloguer social i poder fer que hi visquin famílies amb pocs recursos econòmics és una lluita diària. El tinent d'alcaldia explica que fa un any van començar a revisar casos de famílies amb risc de vulnerabilitat en base a les dades dels serveis socials i de l'oficina d'habitatge i van identificar 120 casos.

La taula d'emergència social va treballar per trobar sortida per a tots aquests casos. En cap cas se cedeix un pis a una família gratuïtament. Es fa un contracte a un preu social quan un dels pisos de la borsa de lloguer queda lliure o quan un banc o un particular en cedeix un a l'Ajuntament perquè l'inclogui a la borsa. A finas d'any van trobar solució per a 150 famílies, ja que van anar sorgint casos nous. Ara hi ha una llista de 180 famílies, mentre se segueix negociant amb bancs i es recorda a particulars que tenen pisos buits que cedir-los a l'Ajuntament serveix per obtenir bonificacions fiscals.

Prem per veure més contingut per a tu