Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona modificarà el Pla General per permetre ampliacions al Trueta

L'Institut Català d'Oncologia tindrà dues plantes més i també s'edificarà un nou edifici de serveis on s'instal·larà el quiosc-botiga de records

Girona modificarà el Pla General per permetre ampliacions al Truetaaniol resclosa

L'Ajuntament de Girona aprovarà, en el ple de dilluns, una modificació del pla general per permetre ampliacions a l'hospital Josep Trueta. Segons consta en la memòria, l'objectiu serà permetre l'ampliació del sostre de l'equipament, possibilitant la construcció de dues plantes més situades a l'actual edifici destinat a l'Institut Català d'Oncologia (fa unes setmanes ja va sortir a licitació de la redacció del projecte d'ampliació) i una planta més sobre els cossos d'accés que actualment tenen planta baixa i pis. La modificació, a més, també preveu una petita edificació de serveis complementaris situada en la zona d'aparcament propera a l'entrada principal, on s'instal·larà el quiosc-botiga de records que actualment es troba a l'interior de l'edifici principal.

La documentació tècnica recorda que l'hospital Trueta es va construir l'any 1956, i al llarg de les últimes dècades ha patit diverses modificacions i ampliacions. Tenint en compte que mai es va arribar a construir el nou hospital, l'any 2010, tant per motius de crisi econòmica com per canvis de criteri institucional respecte el seu emplaçament, aquesta demanda ha d'incrementar el sostre destinat a equipament sanitari «per donar resposta adequada a la demanda i a les necessitats sanitàries actuals i futures». Així doncs, la modificació proposada ha de servir per «poder dotar el servei d'oncologia de mitjans adequats, així com els seveis d'urgències, incrementar el nombre de quiròfans; nova maquinària d'hemodinàmica i electrofisiologia, i nova maquinària per a la implantació de l'institut per a la imatge». Aquestes són les necessitats més rellevants que els serveis tècnics municipal, previ encàrrec, han detectat que seran necessàries per als propers anys.

A la pràctica, això vol dir que, fins que no es construeixi el nou Trueta -que no té data ni emplaçament definit, ja que Salut encara no s'ha pronunciat sobre si anirà a Girona o a Salt-, l'Ajuntament gironí garantirà que es puguin fer les ampliacions necessàries per tal que l'equipament pugui donar el millor servei possible a la ciutadania. En alguns casos, les remodelacions seran a nivell intern, de manera que no caldrà ampliar el nombre de metres construïts, però altres, com el de l'ICO o el quiosc-botiga, sí que requereixen augmentar la superfície edificada.

El passat mes de març va sortir a licitació la redacció del projecte d'ampliació del bloc quirúrgic i l'Hospital de Dia Oncològic. El projecte preveu l'increment de cinc quiròfans, a més de totes les àrees de suport necessàries, com ara la reanimació. A més, l'hospital de Dia podrà atendre 25 pacients alhora a 45. Per a fer-ho, s'hauran d'afegir dues de noves plantes a l'edifici.

Prem per veure més contingut per a tu