Segueix-nos a les xarxes socials:

El cap de la Policia vol més efectius per l´increment d´activitats al carrer

Afirma que els actes a la via pública han crescut fins a un 22% en dos anys i que la plantilla s´ha d´ampliar. La tinenta d´alcalde de Seguretat respon que són conscients de la situació. L'alcaldessa manifesta que «mai polititzarà» el cos

El nou cap la Policia Municipal de Girona demana més efectius policials perquè la plantilla s´ha quedat curta i fa temps que no s´ha ampliat. Durant la diada del cos que es va celebrar ahir al Teatre Municipal, Joan Jou Matamala va aprofitar per demanar més agents, i és que segons assegura en els últims dos anys s´han incrementat els actes a la via pública. Un fet que comporta que la policia hagi de col·laborar en tasques de seguretat i organització.

Des de l´Ajuntament, la tinenta d´alcalde de Seguretat, Sílvia Paneque, va destacar la demanda de l´inspector i va afirmar que des del consistori s´és «conscient que no són suficients i que manquen efectius i calen més infraestructures». Actualment el cos està format per 124 persones. L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per la seva banda, va afegir que «Girona bull de vida» i dirigint-se als agents va reconèixer que «ens agrada que sigui així i som consicents com deia la tinenta d´alcalde que us hem afegit un plus de feina i segur que no us hem pogut dotar de tots els mitjans i ho hem de cor­regir, per això encara té més mèrit el que feu». Tot i això, no va posa data ni dades de com es farà l´increment de la plantilla.

Joan Jou Matamala ocupa el càr­rec de màxim responsable policial des que l´estiu Josep Palouzié -que no es va perdre l´acte d´ahir- va deixar d´encapçalar el cos per liderar la policia local de Palma. Ahir s´estrenava, com ell mateix va dir, en una Diada del cos com a cap i va destacar que ho havia assumit amb «orgull, il·lusió i compromís».

Matamala també va destacar el model de «proximitat» de la policia de Girona i que això fa que la gent respecti els agents i valori el cos. De fet, segons va relatar durant l´any passat, la Policia va rebre i tramitar 37 queixes per actuacions policials. Comparat amb les 60.000 trucades rebudes al centre de coordinació policial que ha desembocat en 35.000 serveis, segons l´inspector en cap «és una bona estadística però no la millor perquè amb una sola queixa n´hi haurà prou per sentir-nos insatisfets».

També va anunciar que seguiran apostant per la videovigilància com a mesura de prevenció delictiva perquè ajuda a disminuir la criminalitat i actes incívics.

Un altre punt que va destacar és el paper innovador i de lideratge que va tenir la Policia Municipal amb el programa Facilitadors 3.0, que té com a objectiu lluitar contra l´assetjament a les escoles, el qual ha donat «bons resultats» i, de fet, segons va dir Joan Jou, onze escoles s´han adherit al programa. Ahir es va donar felicitacions i mencions als seus col·laboradors, com ara als alumnes que van participar de forma voluntària i a l´exdirector de l´institut Carles Rahola Quim Ruhí.

Un altre dels programes que també lidera la Policia és el d´Escales Segures, que vetlla per solucionar la problemàtica social, de convivència, com és l´ocupació d´habitatges. L´inspector va assegurar que ha generat 3.594 vigilàncies específiques a les comunitats de veïns adherides el 2016.

Joan Jou va reconèixer que Girona és una «ciutat segura» però va demanar als seus agents també autocrítica i els va felicitar la tasca que duen a terme tot l´any.

L´alcaldessa va tancar l´acte, que també va comptar amb l´actuació musical d´un cor a l´inici i fi així com també d´una exhibició de la Unitat Canina just abans de començar. Madrenas va reivindicar el paper de la policia i va assegurar que «mai polititzaré la feina del cos». I va afegir que els agents han de «garantir les nostres llibertats tant les individuals com les col·lectives».

Prem per veure més contingut per a tu