Segueix-nos a les xarxes socials:

Una família de Girona, intoxicada per la mala combustió d'una caldera

Un nadó de només un mes i mig va ingressar amb la resta de membres a la cambra hiperbàrica de Palamós, on van passar 24 hores

Una família de Girona, intoxicada per la mala combustió d'una calderamarc martí

Una família del barri de Germans Sàbat de Girona va haver d'ingressar durant gairebé 24 hores a la cambra hiperbàrica de Palamós després d'intoxicar-se per la mala combustió d'una caldera. Entre els ingressats hi havia un nadó de només un mes i mig. Tots ells van ser derivats de matinada de l'hospital Josep Trueta de Girona cap a Palamós en estat de gravetat en ambulàncies del SEM. Després de tenir-los gairebé 24 hores ingressats, ahir al migdia van rebre l'alta hospitalària del centre empordanès.

Els Bombers van certificar de bon matí que la caldera de l'immoble no funcionava correctament i aquesta mala combustió, juntament amb el fet que les reixes de l'aparell estaven tapades i no circulava bé el monòxid de carboni havien provocat que la família patís la intoxicació. El servei el van realitzar pels volts de les vuit del matí a requeriment del SEM.

Entre els ferits hi va haver un nadó de només un mes i mig, tres dones -de 30, 58 i 52 anys- i dos homes -de 59 i 35 anys.

El succés es va desencadenar la nit de dijous, quan un familiar en arribar a la casa dels afectats -situada als baixos del número 37 del grup Germans Sàbat- es va adonar que la família no es trobava bé. Va alertar emergències i de seguida van rebre l'assistència d'un metge a casa, que ràpidament els va derivar a l'hospital Josep Trueta de Girona. Anteriorment, alguns membres de la família ja s'havien trobat malament però no havien detectat el que els passava.

Els sis familiars van ingressar a Urgències del Trueta fins que, pels volts de les quatre de la matinada, després de fer-los el reconeixement mèdic corresponent, van ser derivats a la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós. Allà van ser ingressats i hi van romandre fins ahir al migdia, moment en què van ser donats d'alta del centre de salut.

Prem per veure més contingut per a tu