Segueix-nos a les xarxes socials:

Tracten amb endoteràpia els pins per controlar la processionària

S'injecta una substància a l'arbre o a la planta, sense elements químics, que després ingereix l'eruga

L'Ajuntament de Girona ha iniciat aquesta tardor un tractament d'endoteràpia als pins per tal de controlar la plaga de processionària. Es tracta d'un mètode fitosanitari per a plantes llenyoses i palmeres que consisteix en la injecció del producte i de les substàncies nutricionals directament en el sistema vascular de la planta. El sistema, que té una eficàcia propera al 100%, funciona evitant el creixement de les erugues i la formació de les bosses. Amb el tractament s'aconsegueix eliminar les erugues quan aquestes comencen a alimentar-se de les fulles dels pins. Així, s'evita l'ús de productes químics a la copa dels arbres i la consegüent contaminació de l'entorn, del sòl i de l'aigua.

El regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, ha explicat que es tracta d'un sistema «totalment innocu per a les persones i els animals» i que és fruit del treball que està fent el consistori per aplicar tractaments de control de plagues que siguin respectuosos amb el medi i les persones. El nou sistema s'ha començat a aplicar als arbres de les escoles i als parcs on hi havia hagut més problema amb la processionària els anys anteriors.

A més, des de les brigades de Parcs i Jardins, també s'utilitzarà l'endoteràpia per al control d'altres plagues que s'alimenten de plantes, com ara el cotonet o els pugons, que afecten alguns arbres.

En aquest sentit, el regidor ha ressaltat la importància que té a la ciutat «el control integrat de plagues per gestionar el verd urbà de Girona». El control consisteix en la combinació de diferents mètodes des del punt de vista ecològic, econòmic i toxicològic donant prioritat a l'ús d'elements naturals i respectant els llindars de tolerància per a cada plaga.

Prem per veure més contingut per a tu