Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC denuncia la limitació de la participació al nou ROM de Girona proposat per l'Ajuntament

Roca apunta que l'equip de govern vol buidar de continut els plens i convertir les sessions en tràmits burocràtics

ERC denuncia la limitació de la participació al nou ROM de Girona proposat per l'AjuntamentDdG | Girona

El grup municipal d´ERC-MES a l´Ajuntament de Girona s´ha pronunciat avui sobre l´esborrany del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), en el qual hi ha treballat l´equip de govern i que es portarà a Ple properament. Maria Mercè Roca ha denunciat que es tracta d´un articulat que «limita la participació de persones, entitats i grups polítics» i ha anunciat que el seu grup confeccionarà també propostes de millora.

Participació limitada

L´esborrany del nou ROM conté alguns elements com, per exemple, el fixament d´un límit de precs i preguntes per grup o de presentació de mocions, entre d´altres, tal avança en l'edició d'avui Diari de Girona. Per Roca, aquest articulat «contribueix a buidar de contingut polític el Ple municipal» i l´acosta, segons la portaveu d´ERC-MES, «a un model de sessions plenàries orientades al simple tràmit burocràtic». També ha denunciat el manteniment d´algun precepte com ara la obligació, per a les associacions de la ciutat, de registrar les seves propostes de moció amb un mes d´antelació. "Aquesta mesura limita seriosament la capacitat d´acció de les entitats", ha afirmat Roca.

Fidelitat a la Constitució

La coalició ha alertat del redactat del ROM en relació al jurament del càrrec, on es prohibirà tota fórmula que buidi o limiti el contingut de la Constitució. Aquest fet podria impedir que els regidors i regidores sobiranistes prometin el càrrec amb la fórmula proposada per l´AMI, fet que Roca ha valorat com a «inversemblant en una ciutat majoritàriament independentista». En aquest sentit, la portaveu d´ERC-MES ha declarat que «esperem que sigui un error», doncs «no entendríem que un govern comandat pel PDC, amb el qual compartim objectius nacionals, porti a aprovació aquest redactat».

Propostes de millora

Maria Mercè Roca ha explicat que el seu grup porta temps treballant en el nou ROM, amb l´objectiu que sigui un instrument «àgil i eficaç per a l´administració municipal, participatiu pels ciutadans i útil per a la gestió pública». La coalició ha preferit no desvetllar encara la concreció d´aquests principis, que vol treballar millor, i alhora, «respectar els temps institucionals». En aquest sentit, s´ha referit a que la proposta encara no ha estat encara enviada als grups com a text pendent d´aprovació, sinó com a esborrany de treball. «El text no és una progressió sinó una regressió", ha conclòs Roca, «per tant, esperem que aquest procés previ de treball el millori substancialment».

Prem per veure més contingut per a tu