Segueix-nos a les xarxes socials:

La policia va rebre 45 trucades de veïns pel soroll del festival techno

L'Ajuntament ha rebut 4 instàncies amb queixes i assegura que no es va superar el límit de so

La policia va rebre 45 trucades de veïns pel soroll del festival techno

El festival de 12 hores de música electrònica Escape in the Park, celebrat el passat dissabte a la Devesa, no va superar el volum de so legal establert, va assegurar ahir l´Ajuntament de Girona. Segons les dades facilitades pel consistori, destaca però que la Policia Municipal va rebre 45 trucades de veïns queixant-se pel soroll en l´horari del festival (de les tres de la tarda a les tres de la matinada).

Després de les crítiques dels veïns sobre la superació dels límits de so i de les queixes presentades a la policia i al consistori, l´Ajuntament va fer públiques ahir les dades oficials registrades al voltant del festival celebrat a la Devesa.

En primer lloc, sobre el soroll, l´Ajuntament es remet a l´article 16 de l´ordenança reguladora del soroll i les vibracions de Girona i del mapa de capacitat acústica. En l´article, sobre «Activitats festives i altres actes a la via pública», s´especifica que el nivell acústic màxim permès a la façana més exposada és de 80 decibels. Segons l´Ajuntament, la xifra no es va superar entre les 15 hores del dissabte i les 3 hores del diumenge (horari de l´Escape in the Park).

Les mesures amb un aparell mòbil del tècnic municipal responsable van detectar un màxim de 74 decibels a la zona de Joaquim Vayreda a les 22 hores. Pel que fa als sonòmetres fixos de què disposa la ciutat, els més propers (avinguda de Ramon Folch i carrer de Figuerola) van registrar un màxim de 71,8 decibels a les 21 hores, segons les dades que es poden consultar al web (visoracustic.girona.cat/VisorAcustic). Pel que fa a les queixes, durant les 12 hores del festival, la Policia Municipal va rebre 45 trucades de veïns queixant-se pel soroll, algunes de les quals provinents de la mateixa persona, van especificar. Del total, fins a les 23 hores es van rebre 27 queixes i les altres 18 van ser entre les 23 i les 3 hores.

A l´Ajuntament, s´havien presentat -fins a les 12 hores d´ahir- 4 instàncies al registre d´entrada queixant-se pel soroll (tres de l´associació de veïns de la Devesa i una d´una veïna de Montjuïc). Sobre la neteja del parc, el consistori assegura que els inspectors municipals van comprovar que l´organització va complir el que estava pactat en l´autorització de l´activitat.

Prem per veure més contingut per a tu