Segueix-nos a les xarxes socials:

Els comportaments homòfobs de 6 ciutats europees, a estudi

Girona, Sabadell, Nottingham, Charleroi, Tessalònica i Breslau són objecte d'una recerca de la Universitat de Barcelona

La Unitat d'Investigació Social Europea del Departament d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona (UB) coordina el projecte d'investigació Divercity, que analitza els comportaments homòfobs a sis ciutats mitjanes europees, entre elles Sabadell i Girona.

L'objectiu del projecte és analitzar l'homofòbia i la transfòbia a Charleroi (Bèlgica), Nottingham (Regne Unit), Tessalònica (Grècia), Breslau (Polònia) i Sabadell i Girona. En aquest projecte, els antropòlegs estudiaran els comportaments discriminatoris contra el col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transgènere i bisexuals), així com les mesures per combatre'ls, intercanviaran bones pràctiques i proposaran mesures innovadores que garanteixin el benestar de les persones LGTB. Està cofinançat pel programa Drets, Igualtat i Ciutadania de la UE (2014-2020), i dura dos anys (de desembre del 2015 a desembre de 2017).

En l'àmbit català, participen la UB -coordinadora del projecte- i la Universitat de Girona, i també col·laboren els ajuntaments de Girona i Sabadell com a entitats associades. En aquestes poblacions s'organitzaran entrevistes en profunditat i grups de discussió amb persones LGTB i amb professionals la labor dels quals incideixi en el benestar d'aquest col·lectiu.

Els investigadors faran enquestes a la ciutadania i una anàlisi comparativa de la legislació relacionada amb la garantia de drets i prevenció de conductes homòfobes i transfòbiques.

Els investigadors han explicat que les poblacions mitjanes tenen una realitat diferent de les grans ciutats, on hi ha més espai per a l'anonimat i tot un ventall de recursos per al col·lectiu LGTB.

El projecte inclou elaborar dos guies de bones pràctiques: una dirigida a la població LGTB i una altra als governs locals i ONG. També redactaran un codi ètic per a organismes i serveis públics locals, i organitzaran cursos de formació dirigits a cossos públics de seguretat i juristes.

En els estadis finals del projecte, els antropòlegs preveuen fer una campanya de sensibilització ciutadana per a joves i per a periodistes que treballen en l'àmbit de la informació local.

Prem per veure més contingut per a tu