Segueix-nos a les xarxes socials:

Els expositors de la Fira hauran de respectar els drets humans

Madrenas afirma que no es vol «vetar» cap entitat sinó garantir que es realitzen bones praxis

Els expositors de la Fira hauran de respectar els drets humansdiari de girona

El Patronat de Fira de Girona ha aprovat crear un codi ètic perquè els expositors es vegin obligats a respectar determinats valors com la pau i els drets humans. Tot i la polèmica que hi ha hagut enguany amb l'oposició del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació a la instal·lació de l'estand de les Forces Armades a la fira Expojove, l'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU), ha deixat clar que la voluntat no és «vetar» ningú, sinó garantir que les entitats participants realitzen bones praxis i no envien missatges masclistes o de violència de gènere, per exemple. Segons Madrenas, es tractarà del primer codi d'aquestes característiques que s'elabora, i per això se'l volen estudiar amb deteniment.

La creació d'aquest codi ètic s'ha fet a petició del Consell Municipal de Solidaritat, format per tots els grups polítics de l'Ajuntament, entitats i organitzacions no governamentals. La Fira ha acceptat la petició i ara es crearà una comissió de treball mixta entre el Patronat i l'Ajuntament. L'objectiu és que el nou codi ètic estigui aprovat abans de finals d'any perquè es pugui aplicar a totes les activitats que organitzi la Fira a partir de 2017. El document busca protegir de manera universal els valors de la pau i els drets humans i incorpora també elements com la igualtat de gènere o la lluita contra l'homofòbia. Segons Madrenas, l'objectiu és impedir que es vulnerin drets fonamentals i excloure aquelles accions que contradiguin aquests valors. Tot i això, assenyala que seria antidemocràtic excloure alguna entitat d'entrada, de manera que tot dependrà dels valors que aportin.

Madrenas recorda que Girona és ciutat educadora i defensora dels drets humans, valors que li han permès aconseguir el Premi d'Europa 2016 que atorga el Consell d'Europa.

Prem per veure més contingut per a tu