Segueix-nos a les xarxes socials:

El 8è memorial Tià Salellas girarà entorn dels refugiats i els drets humans a Europa

Es projectarà el documental «Cançons d'amor i d'anarquia», hi haurà un debat sobre el racisme i es presentarà el llibre «Capitalismo canalla»

El 8è memorial Tià Salellas girarà entorn dels refugiats i els drets humans a Europatania tapia (acn)

«En Tià Salellas estaria més que preocupat si veiés aquesta Europa que cada dia s'aparta més de la justícia social i els drets humans». Amb aquestes paraules Lluc Salellas resumia l'objectiu de la vuitena edició del Memorial Sebastià Salellas que aquest any girarà entorn dels refugiats i la crisi a Europa. Sota el títol «La?Vella Europa: un fals mite que s'esfondra», les activitats es faran del 24 al 28 de maig i inclouen la projecció del documental Cançons d'amor i anarquia, una taula rodona amb el lema «El racisme, la xenofòbia i l'islamofòbia a les portes d'Europa» i la presentació del llibre Capitalismo Canalla.

L'activista cultural i llibreter Guillem Terribas va desgranar les diferents activitats. La projecció del documental es farà el 24 de maig al cinema Truffaut (22.00 hores) amb la presència i la intervenció del director Carles BenPart i del cantant Joan Isaac. El treball repassa els moviments llibertaris a través de cançons. Té com a inici La Comuna de París de l'any 1871 i acaba a Barcelona el 1974 amb la mort de Salvador Puig Antich. El documental intercala fotografies dels diferents fets, amb textos i cançons enregistrades durant un recital al festival Barnasants de 2014 amb cantants catalans i italians.

El 26 de maig a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat (19.30 hores) es farà la taula rodona «El racisme, la xenofòbia i l'islamofòbia a les portes d'Europa» i hi participaran la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona, l'antropòloga Lola López, i la periodista Cristina Mas (membre del Comitè de Solidaritat amb el Poble Siri i de Lluita Internacionalista).

Finalment, el 28 de maig, al Casal Independentista el Forn (12.00 hores) es presentarà el llibre Capitalismo canalla, amb la presència de l'autor, César Redueles.

Prem per veure més contingut per a tu