Segueix-nos a les xarxes socials:

Absolt de sodomitzar el seu nebot i obligar-ne un altre a masturbar-lo

Les flagrants contradiccions de les presumptes víctimes impossibiliten una condemna

Molt fiables han de ser els testimonis de les víctimes d'agressió sexual per aconseguir que, sense cap més prova, un tribunal condemni a 18 anys de presó una persona a la que s'acusa de sodomitzar el seu nebot menor i obligar l'altre a masturbar-lo durant algunes tardes després de sortir d'escola entre el 2002 i el 2006. I han sigut les flagrants contradiccions de les presumptes víctimes d'aquest cas el que ha portat a la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona a absoldre un veí de Salt per aquests fets.

No hi ha dades objectives que corroborin «la verosimilitud dels fets imputats» perquè el testimoni de les presumptes víctimes -són germans- és contradictori en les seves declaracions, entre ells, entre ells i la seva cosina i entre ells i els seus pares, com va posar de manifest l'advocat defensor, Samuel Garia-Quintas.

La primera víctima va assegurar durant el judici que el seu oncle l'obligava a masturbar-lo, el va voler sodomitzar i va intentar obligar a fer-li una fel·lació però aquest darrer detall, en «extrem rellevant i no accessori», mai l'havia posat de manifest abans. El tribunal ja va dubtar en aquest punt però, a més, com la presumpta víctima primer va dir a la policia que al pis del seu oncle hi anava sol, a instrucció va manifestar que alguna vegada coincidia amb el seu germà i durant el judici va afegir que tots dos havien vist l'acusat «follant-se» la seva cosina -fet desmentit per l'altre germà-, la seva crediblitat va quedar en dubte.

El declarant tampoc va saber mantenir la freqüència de les agressions perquè si al principi indicava que van durar entre tres i quatre anys i passaven cada vegada que anava a casa de l'oncle, el dia del judici va relatar que només recorda una quinzena de vegades.

Les contradiccions del germà eren similars. En la seva denúncia afirmava que l'acusat l'obligava a masturbar-lo, es posava lubricant i tractava de penetrar-lo analment sense èxit perquè ell cridava i es resistia. Aquesta versió va canviar en fase instructora per assegurar que es van consumar les penetracions i va modificar-se de nou el dia del judici per indicar que l'acusat no utilitzava lubricant i que tampoc sabia si va arribar a sodomitzar-lo mai.

Aquestes contradiccions, que tampoc encaixen amb la declaració de l'altra neboda de l'acusat ni els pares dels menors, han portat a la sala del tribunal a aplicar el principi in dubio pro reo i absoldre l'oncle dels nois.

Prem per veure més contingut per a tu