Segueix-nos a les xarxes socials:

Vuit cotxes gironins es preparen per al raid solidari Unidesert 2016

Un dels participants, amb el logotip del Diari de Girona, portarà uns vuitanta quilos de material

Vuit cotxes gironins es preparen per al raid solidari Unidesert 2016

Vuit cotxes d'universitaris gironins participaran enguany en l'Unidesert, un raid de nou dies pel Marroc pensat només per a estudiants de l'Estat espanyol d'entre 18 i 28 anys, amb vehicles d'almenys vint anys d'antiguitat que no poden superar la cilindrada de 1.300 cc, ni ser un tot terreny, un vehicle industrial o una furgoneta. En la competició, els participants han d'anar a diferents pobles i portar-hi roba i material per a les escoles.

Ahir van mostrar els cotxes a la plaça Independència en el que es va denominar la "Presortida". És el resultat de mesos d'esforç i il·lusió. Per exemple, hi ha un Seat Toledo, un Escarbat o un Peugeot 205. El 25 de febrer marxaran en direcció a Algesires i el 27 enfilaran cap a Tànger, on començarà la competició que tindrà sis etapes i s'allargarà fins al 6 de març.

A banda de portar el material als pobles, el guanyador no serà el més ràpid sinó el que hi destini menys quilòmetres. Es tracta de tenir una orientació excel·lent, a més d'un mapa i una brúixola i estar preparats per superar gimcanes, dunes, muntanyes, rius, camins poc visibles i proves sorpresa. Alguns han comprat un cotxe antic o mig desballestat i l'han anat modelant, altres l'han contruït peça a peça. La majoria hi han perdut diners però tornaran rics d'experiència humanitària.

Entre els participants hi ha David Salvadó i Marc Peracaula; Pau Reixach i Pau Serarols; i Dani Fernández i Anna Fàbrega. També Manel Alcalà de Girona i Albert Casaponsa de Castellfollit de la Roca, que formen l'equip Àngels del Desert. Aniran amb un Renault 4l de l'any 1988, amb el logotip del Diari de Girona a la part posterior. L'han anat reconstruint durant mig any per convertir-lo en un vehicle resistent i capaç, pràcticament, d'enfrontar-se si convingués al Rally Dakar.

A l'Autotaller Alcalà de Taialà s'hi va treballar per aconseguir el reforç del xassís i suspensió. També per optimitzar el centre de gravetat del cotxe a causa de la seva aerodinàmica antiga. Tota la resta d'elements mecànics són originals, però han estat revisats un a un, peça a peça. A més, es va substituir el radiador de motor per prevenir les altes temperatures, es va fer canviar també la bateria de lloc i col·locar-la a l'interior per optimitzar el centre de gravetat de tot el conjunt mecànic.

Com els altres equips, han estat molt temps preparant el projecte, el seu vehicle i buscant patrocinadors. El primer va ser El Celler de Can Roca. Portaran uns 80 quilos entre bolígrafs i llibretes facilitades pel centre de nutrició animal MirCat Girona i productes de l'editorial educativa Baula, a més de roba i sabates. "Hi ha molta feina al darrere. Hem construït el cotxe durant sis mesos i hem aconseguit alguns patrocinadors. L'objectiu és portar el material. Però és una cursa i tenim esperit competitiu. Per què no guanyar?", preguntava ahir Alcalà.

Prem per veure més contingut per a tu