Segueix-nos a les xarxes socials:

Els veïns entreguen les signatures contra la nova planta de Mas Xirgu

L'Ajuntament no descarta fer canvis al POUM per impedir la instal·lació de l'activitat

Els veïns entreguen les signatures contra la nova planta de Mas Xirguajuntament de girona

Els empresaris i propietaris del polígon de Mas Xirgu van entregar ahir a l'Ajuntament de Girona una trentena de signatures contra la instal·lació d'una planta de tractament de materials reciclats no orgànics a la zona. Tot seguit, els afectats es van reunir amb la regidora d'Urbanisme i Activitats, Marta Madrenas (CiU), a qui van demanar que es canviï el Pla d'Ordenació Urbana (POUM) per impedir aquest tipus d'activitats. Madrenas no va tancar la porta a la proposta i va assegurar que estan disposats «a estudiar-ho tot», perquè entenen la preocupació dels veïns.

Els afectats estan preocupats pels possibles problemes de pudors, sorolls i trànsit que pot comportar la nova planta, ja que el polígon de Mas Xirgu està dedicat, sobretot, al comerç i el sector terciari. A més, segons va explicar el seu portaveu, Jordi Pagès, temen que aquesta planta, que aniria a càrrec de l'empresa Tirgi, pugui obrir la porta a la instal·lació, en el futur, d'altres deixalleries o fins i tot una incineradora.

Els veïns i propietaris, tanmateix, van sortir satisfets de la reunió amb Madrenas, a qui van demanar una modificació del POUM per evitar que instal·lacions d'aquest tipus puguin anar a Mas Xirgu. Pagès va explicar que la representant municipal els va escoltar i va estar «receptiva» davant les demandes veïnals. De moment, el consistori s'ha compromès a estudiar a les al·legacions -fet que permetrà aturar momentàniament la tramitació- i també s'ha compromès a fer reunions entre tècnics i veïns que començaran la setmana que ve. «Han d'acceptar que Mas Xirgu s'ha convertit en un espai per al sector terciari, i que s'ha de posar ordre perquè es mantingui així», va indicar Pagès.

Per la seva banda, Madrenas va assegurar que l'Ajuntament està disposat a escoltar totes les peticions veïnals i no descarta un canvi en el POUM per evitar la instal·lació de la planta. De tota manera, va explicar als veïns en què consistirà exactament l'activitat -ja que molts es pensaven que seria una deixalleria normal, cosa que no és certa- i van acordar anar a veure una activitat similar per veure com funciona. Madrenas va assegurar que en tot moment estaran oberts al diàleg.

Prem per veure més contingut per a tu