Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor als 88 anys d'edat Esteve Blanch, fill del fundador del Garatge Blanch

Va dur les regnes del negoci des de finals dels anys 70 fins al 1996, quan va cedir pas al seu fill Lluís Maria

Mor als 88 anys d'edat Esteve Blanch, fill del fundador del Garatge Blanchjosep maria bartomeu

El propietari del Garatge Blanch, Esteve Blanch Serra, va morir ahir a Girona als 88 anys. Nascut l'any 1927, Blanch era el fill del fundador del negoci, Àngel Blanch, i va agafar les regnes de l'empresa a finals de la dècada dels 70. L'any 1996 va cedir la gerència al seu fill Lluís Maria, però tot i això Esteve Blanc no es va desvincular mai de l'empresa, que és el concessionari de les marques Opel, Suzuki i Honda, entre altres. La cerimònia religiosa de comiat se celebrarà avui a les quatre de la tarda a la parròquia de Vista Alegre i la vetlla es fa al Tanatori de Girona.

Esteve Blanch va cursar els estudis de pèrit industrial tot compaginant-los amb les tasques al taller del seu pare. Àngel Blanch i Tauler havia obert el primer taller d'automòbils a Girona als anys 30, en el que llavors era el garatge Callicó, que estava situat a l'avinguda Jaume I cantonada amb el carrer 20 de juny, i el seu fill Esteve es va posar a treballar amb ell. En aquells moments, el volum de cotxes a Girona encara era d'allò més reduït.

Després de la Guerra Civil, els Blanch van traslladar el negoci a un petit taller del carrer Juli Garreta. Segons recorda Lluís Maria Blanch, els anys de postguerra van ser especialment durs per al negoci, però «amb molt d'esforç i constància» van aconseguir tirar endavant.

Poc després es van traslladar a la cantonada entre Juli Garreta i la ronda Pare Claret, un local ampli que de seguida es va fer famós per la seva imatge i els seus serveis. Va ser en aquell local quan, l'any 1950, van aconseguir la representació de les marques Land Rover, Austin, Morris i Mini, del grup anglès British Leyland. També van tenir, entre 1971 i 1979, la representació de la marca Peugeot.

L'empresa es va ubicar a la ronda Pare Claret fins a finals dels anys 70, període en què es va traslladar al polígon industrial de Fornells de la Selva. I va ser just en aquest moment que Àngel Blanch va deixar el negoci en mans del seu fill Esteve.

Ja instal·lats a Fornells, i de la mà d'Esteve Blanch, l'any 1980 van aconseguir la representació de la marca Opel mitjançant la firma General Motors. L'any 1985, la marca Suzuki va absorbir la fima Santana Land Rover i ara el Grup Blanch n'és el representant. L'any 1991, el grup va ser escollit per representar la marca Honda. En aquests moments, totes les marques es troben instal·lades a les naus industrials que l'empresa té a Fornells, tot i que també tenen presència a Figueres, Blanes i Banyoles.

L'any 1996, Esteve Blanch va deixar el negoci en mans de Lluís Maria, un dels seus cinc fills, que havia estudiat a la Universitat de Girona mentre treballava a l'empresa familiar. Lluís Maria recorda que a casa «el pare i l'avi sempre parlaven de cotxes», de manera que va viure el món del motor des de ben petit.

Treballador i honrat

Lluís Maria recorda que el seu pare com una persona, sobretot, «molt treballadora». «Hi dedicava moltes hores i molt d'esforç, estimava la seva feina i gràcies a això el negoci va viure una època esplendorosa», assenyala, tot recordant que Esteve Blanch «s'ho va guanyar tot per si mateix i ningú li va regalar res». «En lloc de sang, crec que tenia gasolina a les venes», afegeix. També destaca el caràcter honrat del seu pare: «Hi ha qui diu per triomfar en el món dels negocis no s'han de tenir principis, però el meu pare va ser una persona honrada i dialogant que també va triomfar».

Prem per veure més contingut per a tu