Segueix-nos a les xarxes socials:

Rosendo actuarà per Fires abans de dir adéu

La programació arrencarà el 25 de setembre amb el concert de final de gira dels 10 anys dels Amics de les Arts

El guitarrista i cantant de rock Rosendo tornarà a Girona 32 anys després de tocar-hi per primera vegada, per oferir un dels últims concerts de la seva carrera musical abans d'abandonar definitivament els escenaris el pròxim 22 de desembre a Madrid. La primera vegada que Rosendo va visitar la capital gironina va ser el 2 d'agost de 1983 al camp de futbol de Montilivi com a teloner del cantant Miguel Ríos amb la formació Leño. Ara, el guitarrista de Ciudad Real pujarà de nou a un escenari gironí (a La Copa) el 28 d'octubre, com artista principal i plat fort de la programació de les Fires de Sant Narcís 2015, que va ser presentada ahir a l'Ajuntament i que arrencarà el pròxim 25 de setembre al teatre Municipal amb un concert de final de gira dels 10 anys dels Amics de les Arts.

Respecte a la resta de la programació musical de Fires, que enguany se celebraran del divendres 23 d'octubre fins al diumenge 1 de novembre, hi haurà un total de 60 concerts en 7 escenaris diferents, dos dels quals seran una novetat: el de plaça de Calvet i Rubacaba on s'ubicarà l'escenari Enderrock i el?teatre Municipal.

Propostes per a tothom

Al llarg de deu dies actuaran grups aptes per a tots els gustos i edats com: La Pegatina, els Catarres, Aspencat, Molotov Jukebox - que té per cantant l'actriu de Joc de trons Natalia Tena-, els Dj's Umek, Tiga o el gironí Dosem, l'Orquestra Plateria, que oferirà una de les seves darreres actuacions després de 40 anys en actiu o el polèmic grup italià Banda Bassotti. Aquesta formació de Roma, amb més de més de trenta anys de concerts a les esquenes i amb lletres reivindicatives i d'extrema esquerra, va estar a l'ull de l'huracà fa uns anys per una cançó que des de diferents entitats i partits polítics de l'Estat van considerar que era de lloança a la banda terrorista ETA.

Amb relació a la resta de la programació prevista, tampoc faltaran les actuacions d'artistes locals com Pau Vallvé o Tom Hagan i aquelles propostes més tradicionals com les audicions de sardanes a càrrec de cobles La Selvatana; la cantada d'havaneres a les escales de la Catedral amb Terra Endins o les activitats destinades als més petits com l'EUMES Kids o l'espectacle Landry el Rumbero. «És una proposta musical madura i de referència amb un fort accent gironí» va destacar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant la presentació.

Prem per veure més contingut per a tu