Segueix-nos a les xarxes socials:

«Joc de trons» inicia el seu desembarcament al Barri Vell de Girona

La productora de la sèrie inicia el seu desembarcament al Barri Vell, on ja es veuen elements d'attrezzo i algun carrer tallat

«Joc de trons» inicia el seu desembarcament al Barri Vell de Girona

Comença el desembarcament de Joc de trons al Barri Vell de Girona. Els carrers de l'entorn de la plaça dels Jurats, els Banys Àrabs i el carrer Ferran el Catòlic ja estan tallats a la circulació i vehicles i vianants i s'hi poden veure alguns elements com carruatges, alguna barca i peces de fusta que podrien simular parades d'un mercat i que serviran per al decorat de la sèrie.

L'edifici de les Sarraïnes, just a davant dels Banys Àrabs, també formarà part d'alguna escena de la sèrie. Al seu interior s'hi poden veure diferents objectes que fan pensar que es convertirà en algun tipus d'habitatge o un taller. No obstant això, també podria ser un punt de magatzem de la productora, que haurà de gravar del 3 al 16 de setembre. El secretisme de tot plegat, però, fa difícil saber exactament quina serà la seva utilitat real.

Actualment ja hi ha prop de 200 persones de la productora treballant a la ciutat i s'espera que ens els moments àlgids de feina s'arribi fins a les 400. L'Ajuntament treballa amb la productora HBO per fer arribar la informació de les afectacions a veïns, comerciants i restauradors. De fet, el divendres ja es va fer una reunió i s'han editat 4.000 fulletons amb explicacions detallades.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va explicar ahir que es faran trobades cada dimecres amb els comerços i veïns afectats per anar actualitzant la informació. De moment, l'Ajuntament ha facilitat unes 1.200 acreditacions a veïns que viuen a les zones afectades. Alcalà va explicar que les acreditacions s'han enviat per correu ordinari a tots els veïns que consten empadronats als habitatges de zones afectades i que la resta de ciutadans que ho necessitin s'han d'adreçar al consistori.

«Els veïns han d'estar tranquils perquè se'ls donarà tota la informació, la pàgina web s'actualitza diàriament i també es poden informar per telèfon o a les oficines de l'ajuntament», va puntualitzar Alcalà. Els veïns podran accedir a casa seva. Però sempre hauran de mostrar l'acreditació i també esperar que algú els acompanyi esperant algun descans de la filmació. Per als veïns que tenen aparcaments a la zona se'ls ofereix l'alternativa de l'estacionament situat darrere la facultat de Lletres, a Fora Muralla.

Opinions variades

Tot i els esforços de l'ajuntament -set àrees del consistori que treballen coordinadament fa setmanes-, hi ha veïns que es queixen de la manca d'informació. Rosa Boix, que viu al carrer Ferran el Catòlic,afirmava ahir que ningú els havia explicat res i que s'havia trobat només les acreditacions a la bústia. «Tot el que ens diuen els nois que treballen al rodatge és sempre en condicional i provisional», va dir.

El rodatge també obligarà cinc establiments a abaixar la persiana alguns dies. Els afectats són el restaurant Bistrot i la botiga de restauració de metalls Joan Ensesa (situats a la pujada de Sant Domènec), el bar Didal (situat darrere de la Catedral) i el bar l'Arc i el Bau-Bar (a la seu del Col·legi d'Arquitectes).

La productora indemnitzarà econòmicament els negocis però aquests acords econòmics no estan encara tancats en la majoria dels casos i tampoc està clar quants dies hauran de tancar, tot i que l'afectació serà d'entre un i tres dies.

Kady Balde, que treballa al restaurant Bistrot, va assegurar ahir que en tot moment estan rebent informació i que, tot i l'afectació, creuen que el rodatge serà un revulsiu per a la ciutat i que els pot portar més turistes. «Nosaltres ja ho hem notat altres vegades amb rodatges com El Perfum o Soldados de Salamina», va indicar.

Prem per veure més contingut per a tu