Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern català diu que apostarà pel Centre de la Cançó de Girona

Mascarell reconeix que tenen «més idees que recursos» mentre Puigdemont explica que l'Ajuntament té 900.000 euros per al projecte

El Govern català diu que apostarà pel Centre de la Cançó de GironaAniol Resclosa

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assegurar ahir, que si el projecte de construir el Centre d'Estudis de la Cançó a Girona continua sent una prioritat per a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el Govern hi apostarà. Mascarell, que participava en l'acte d'homenatge als cantautors Ovidi Montllor i Teresa Rebull en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que s'està celebrant a Prada de Conflent, va respondre així a un periodista que va demanar al conseller què pensa fer el Govern per «preservar i salva?guardar» el patrimoni de la Nova Cançó i com està el projecte de construir el Centre d'Estudis de la Cançó a Girona, concretament als terrenys de l'antic cinema Modern. Tot i això, Mascarell va reconèixer que el Govern «té més idees i voluntat de fer coses que recursos» i que com molts altres projectes caldrà suar per tirar-lo endavant.

Per la seva part, l'alcalde de Girona va assegurar que el projecte de recuperació de l'Ateneu on s'ubicarà el Centre d'Estudis de la Cançó segueix sent prioritari i que el consistori disposa d'una «reserva» de 900.000 euros destinats a la rehabilitació de l'antic cinema Modern. «En l'anterior mandat ens vam comprometre a mantenir aquests diners intactes i ho hem mantingut» explicava a Diari de Girona, Carles Puigdemont que afegia que «a la tornada de les vacances estivals» buscaran el consens de la resta de grups polítics per tirar endavant el projecte i «posar fil a l'agulla».

«Amb el conseller Mascarell hem parlat moltes vegades d'aquest projecte global que tenim pensat pel cinema Modern, on hi haurà un espai per al Centre d'Estudis de la Cançó i sempre ho ha vist amb molt bons ulls» subratllava l'alcalde. «Entén que aquest seria un equipament de referència als Països Catalans i estan en disposició de col·laborar-hi en alguna mesura» afegia.

Segons Puigdemont, el Centre d'Estudis de la Cançó s'ha d'entendre com una disciplina cultural «que té una llarga tradició a casa nostra» més enllà del moviment de la Nova Cançó, i que per aixó, el que busca el projecte és que aquest centre es dediqui a estudiar i preservar el patrimoni històric, a mantenir i tenir cura de la informació musical i sobretot, a donar suport als talents emergents. «La música contemporània catalana està vivint una època daurada» concloïa.

Prem per veure més contingut per a tu