Segueix-nos a les xarxes socials:

Els sensors de les zones blaves del carrer del Carme ja estan en proves

Segons el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, el dispositiu es podria instaurar a partir del mes de setembre

Els sensors de les zones blaves del carrer del Carme ja estan en proves

Els usuaris de les zones blaves del carrer del Carme de Girona ja han pogut provar, aquesta setmana, el nou sistema de sensors que indiquen a temps real el nombre de places d'aparcament que queden disponibles. Un dispositiu que segons el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, està donant «molt bon resultat» i que es podria instaurar definitivament a partir del mes de setembre. «La idea és que es vagi posant en marxa progressivament i per zones a partir del setembre» explicava Alcalà.

L'empresa Setex Aparki, que gestiona les àrees d'aparcament de pagament, ja va començar a col·locar els sensors el passat mes de juliol, a les 180 places ubicades al carrer Sant Francesc (42), al carrer de Fontanilles (12), al carrer de Gaspar Casal (32), a la plaça de Catalunya (21) i al carrer del Carme (34). A la plaça Catalunya els sensors també es van instal·lar en el paviment de les zones de càrrega i descàrrega (31), en els aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda (6) i a l'estacionament reservat a la recàrrega de vehicles elèctrics (2).

Acabada doncs aquesta tasca, ja s'ha iniciat el període de proves a les zones blaves de carrer del Carme. Es tracta d'un espai en forma de placeta sense sortida on els vehicles que hi entren per sortir-ne poden tenir algunes dificultats perquè cal maniobrar. Segons el regidor, aquesta va ser justament la raó per la qual aquesta zona resultava ideal per fer-hi les primeres proves. «Abans de la instal·lació del dispositiu, els cotxes havien d'entrar, mirar si hi havia alguna plaça disponible i en cas que no fos així, maniobrar per tornar a sortir» remarcava Alcalà. «Ara els conductors ja podran saber abans d'entrar si hi ha alguna plaça lliure o si totes estan ocupades».

Una comprovació que podran fer de tres maneres diferents: des de la pàgina web de l'Ajuntament, des de l'aplicació Girona In o comprovant els panells informatius, alguns dels quals ja es troben instal·lats a la via pública. «A través de la xarxa Wi-Fi, els usuaris podran comprovar amb els seus telèfons mòbils i tauletes la disponibilitat i la ubicació de les zones blaves» especificava el regidor de mobilitat.

En relació amb els panells informatius, dimecres passat ja es van fer les primeres comprovacions a la pantalla intel·ligent, on els números vermells pujaven i baixaven a mesura que s'ocupaven o desocupaven les places d'aparcament.

Futura ampliació

Una vegada tot el sistema hagi estat instal·lat i estigui en ple funcionament, l'objectiu del consistori gironí passarà per ampliar aquesta experiència a altres zones de la ciutat de Girona, segons va avançar ahir, Joan Alcalà. «Aquest dispositiu suposarà una millora per a Girona i per això en un futur, esperem exporta-lo a altres zones de la ciutat no tan cèntriques» subratllava el regidor de mobilitat. La capital gironina no és la primera a provar aquest tipus d'aparells detectors que ja funcionen amb èxit en altres poblacions catalanes.

Prem per veure més contingut per a tu