Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Bombers

«El nostre govern no deu haver demostrat gaire interès a arranjar aquesta situació, els rètols dels bombers ens ho demostren»

Els Bombers

És evident que hi ha feines més dures que altres, professions que exigeixen un plus d'esforç, de dedicació i, si és vol, de vocació. Metges i personal sanitari, bombers, cossos de seguretat en general, mereixen tot el nostre respecte i admiració, perquè molts de nosaltres -entre els quals m'hi compto entre els primers- probablement no tindríem el valor suficient per exercir-les, sobretot en els moments delicats, de crisi.

Tot es pot aprendre i reconduir, però en una emergència sempre esperem que acudeixen els que estan preparats per fer-ho. L'altre dia a Girona vam poder contemplar des de l'espai ciutadà una tasca, la d'apagar un foc forestal, que habitualment només podem veure a través dels mitjans de comunicació. Jo mateix em vaig creuar amb un comboi de dotacions dels bombers i em vaig emocionar com quan de petits, al cinema parroquial, veiem que el setè de cavalleria venia a salvar als bons.

Molts d'aquells camions portaven pintats als seus flancs missatges de protesta per la falta de mitjans i de recursos. En un país en què els incendis forestals a l'estiu i les inundacions a l'hivern són problemes endèmics, regatejar aquestes coses als bombers seria només ridícul sinó fos també suïcida. Crec que no hem entès mai del tot el paper fonamental que desenvolupen i que no només necessiten i mereixen el nostre agraïment general, sinó alguna cosa més.

Ara fa exactament 3 anys d'aquells incendis a l'Alt Empordà que van afectar 18 municipis i que van cremar durant sis dies entre els xisclets dels mussols i el cant agònic dels grills. Des d'aleshores el nostre govern no deu haver demostrat gaire interès a arranjar aquesta situació, els rètols dels bombers ens ho demostren. Qualsevol dia tornarà a passar una gran catàstrofe i els responsables giraran una vegada més la seva mirada eixelebrada i sinistra cap un altre costat.

Prem per veure més contingut per a tu